Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , » Umelé sladidlá

Umelé sladidlá

Natura Medicatrix: Laco Filo v sobota 8. februára 2014 | 10:04

Je asi 180-krát sladší ako cukor. Na trhu sa objavuje pod rôznymi obchodnými značkami (napríklad NutraSweet). Je tepelne nestály, preto sa nemôže používať na pečenie. Jeho kalorická hodnota je prakticky nulová.

Je zložený z dvoch aminokyselín (L-asparagovej a L-fenylalanínu), ktoré sa bežne vyskytujú v prírode. Tretia zložka je metanol.
Toto náhradné sladidlo sa v súčasnej dobe používa vo väčšine „light“ nápojov a v potravinách. Na potravinách je toto náhradné sladidlo označované ako aspartam alebo E 951.

Bez toho aby sme sa púšťali do príliš vedeckých detailov, povedzme si aké majú umelé sladidlá účinky na náš organizmus. Zoberme si základné sladidlo, ktoré nájdeme takmer všade - aspartam

Aspartám tvorí metanol v tele. Metanol sa vstrebáva do mozgu a kostnej drene, kde sa premenení na formaldehyd. Formaldehyd poškodzuje DNA. Všetky zvieratá, okrem človeka, môžu neškodne rozložiť metanol na kyselinu mravčiu. To je základný dôvod, prečo testovanie na zvieratách je nesprávne, čo sa týka bezpečnosti nielen umelých sladidiel na ľudí.

Ak potrebujete osladiť niečo použite prírodné sladidlá, ako je med , javorový sirup alebo stevia.


Spracované podľa článku: Foods You Should Never Eatwikipedia.org

Prednášky na tému AFRODIZIAKA, príprava bylinných zmesy a podobné témy podľa zaujmu si môžete objednať tu určené pre širokú verejnosť za veľmi výhodnu cenu... (len cestovne naklady).
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger