Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » » Cesnak zvláštny

Cesnak zvláštny

Natura Medicatrix: Laco Filo v utorok 26. februára 2019 | 14:27


Jar prichádza míľovými krokmi a príroda sa prebúdza. Pomaly ale iste sa vyberieme na Cesnak medvedí aby sme po zime obohatili svoj jedálniček a pomohli pečeni sa rýchlejšie zotaviť..

V prírode nájdeme aj iné druhy zaujímavých cesnakových rastlín, ktoré sú zdraviu veľmi prospešné. Jedným z ních je aj Cesnak zvláštny Allium paradoxum

Cesnak zvláštny Allium paradoxum, je príbuzným cesnaku medvedieho, s ktorým býva niekedy zamieňaný. Ten však má listy okrouhlejšieho (konvalinkovitého) tvaru. Preto si treba dávať veľmi pozor a nezameniť!
Konzumácia cesnaku podivného pôsobí povzbudivo na žľazy tráviaceho traktu, podporuje vylučovanie tráviacich štiav, zvlášť žlče. Obmedzuje rast škodlivých črevných baktérií a upokojuje svalstvo tráviaceho traktu. U ľudí so sedavým zamestnaním pomáha od zápchy. Uvoľňuje tiež hlieny a prečisťuje pľúca. Čistí krv a tkanivá tela. Okrem iného znižuje krvný tlak a všeobecne upravuje srdcovú činnosť - zlepšuje prekrvenie koronárnych ciev a podporuje výkonnosť srdca. Má tiež preventívne účinky proti skleróze.

Cesnak medvedí

Foto: Botaurus

Máte záujem sa hlbšie zaoberať liečivými rastlinami či potravinami? Ponúkam vám aj individuálne konzultácie na tému liečivých rastlín, liečivých húb a dietetiky z pohľadu termiky a chute potravín
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger