Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » » Viete že?

Viete že?

Natura Medicatrix: Laco Filo v utorok 1. apríla 2014 | 13:13

Rozdelenie liečivých rastlín

Habán (1996) uvádza, že liečivé rastliny sú tie druhy rastlín, ktoré sa používajú v humánnej a veterinárnej medicíne. Liečivá rastlina sa používa celá, alebo len niektoré časti z nej, ktoré sa po úprave v rozličných formách používajú:
priamo na liečenie chorôb, nepriamo – ako surovina  na výrobu liečiv, resp. ako surovina na izoláciu čistých látok, alebo zmesí.

Gašpierik (1991) rozdeľuje liečivé rastliny podľa sily účinku na :
slabšie pôsobiace, pri ktorých sa neočakáva bezprostredne intenzívny efekt a nie sú toxické ani pri dlhšom používaní, mierne pôsobiace, silno pôsobiace, ktoré sa používajú pri ťažkých zdravotných stavoch a musia sa vždy použiť  pod odborným dohľadom lekára  a v štandardných dávkach.

Habán (1996) uvádza, že podľa dĺžky vegetácie môžu byť rastliny: jednoročné, dvojročné, viacročné a trváce.
Habán a i., (2009) uvádzajú, že podľa suroviny a drogy  môžu poskytovať rastliny: koreň (radix), list (folium), vňať (herba), kvet (flos), plod (fructus), semeno (semen), kôra (cortex).

Prednášky na tému BYLINIEK a KORENÍN, príprava bylinných zmesy a podobné témy podľa zaujmu si môžete objednať tu. určené pre širokú verejnosť za veľmi výhodnu cenu... (len cestovne naklady mimo Bratislavy).
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger