Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , » Granátové jablko - elixir

Granátové jablko - elixir

Natura Medicatrix: Laco Filo v pondelok 9. júna 2014 | 13:58

Odborníci sa zhodujú, že ide o päťtisíc rokov starý elixír zdravia a krásy. A veru niet sa čo čudovať.
Šťava lisovaná za studena, pôsobí prospešne pri cukrovke, pri poruchách tráviaceho systému, krčových žilách. Má vynikajúce antioxidačné schopnosti, antisklerotické účinky a znižuje cholesterol v krvi. Používa sa aj v kozmetike ako omladzujúci faktor.


Názov "Granátové jablko" pochádza z latinského pomôţe ("jablko"), a granatus ("semenami"), ktorý ovplyvnil spoločný názov pre granátové jablko v mnohých jazykoch (napr. nemeckej Granatapfel). .
Granátové jablká sú bohaté na antioxidanty, ktoré pomôžu udržať zlý LDL cholesterol. Rovnako ako aspirín, môže pomôcť aby sa netvorili nežiaduce zrazeniny. Pomegranates used daily for three months improved the amount of oxygen getting to the heart muscle of patients with coronary heart disease. Granátové jablká konzumované denne po dobu troch mesiacov zlepšia množstvo kyslíka, ktorý sa dostane do srdcového svalu u pacientov s ischemickou chorobou srdca. • Other researchers report that long-term consumption of pomegranate juice may help combat erectile dysfunction. Pri dlhodobej konzumácii džúsu granátového jablka, môže pomôcť pri boji s erektilnou dysfunkciou
.
Kôra poskytuje štyri alkaloidy: pelletierine, isopelletierine, metyl-pelletierine, a pseudo-pelletierine.
Ovocie je bohaté na vitamín C, dobrým zdrojom železa. Kôra obsahuje tanín. Štúdia priniesla kyseliny: ellagic ellagitannins (vrátane punicalagins), kyselina punicic, flavonoidy, anthocyanidins, antokyanov, estrogénne flavonoly a flavóny.
Antibakteriálne aktivita (v liečbe bakteriálnych infekcií GIT); Antimykotické (proti kandidózy spojené s protézy stomatitídy; užitočné ako aktuálne v takej); Fytochemikálie / Anti-E. Coli (vysoká aktivita proti všetkým kmeňom E. coli.); Preparáty proti hnačke (účinnosť semena ako protihnačkový); Antivírusová (účinnosť proti vírusu chrípky); Analgetický účinok (zobrazuje významnú aktivitu analgetikum); Antibakteriálne aktivita (antibakteriálnu aktivitu proti S. aureus a E. coli); Antibakteriálne / Salmonella typhi (silná antibakteriálna aktivita); Antioxidant (šťava a extrakt semien majú 2-3 krát antioxidačnú kapacitu ako červené víno alebo zelený čaj), (kôra granátového jablka obnoví normálnu pečeňový parenchým); Antikarcinogénne (výťažky šťavy, olej zo semien a kôry, významne spomaľuje rast buniek rakoviny prostaty. Hormonálna substitučná liečba (možno prípadne nahradiť estrogén liečby u žien po menopauze);
Investigators are also excited about the possibility that pomegranate compounds might prevent prostate cancer or slow its growth and reduce the risk of breast cancer.Zlúčeniny Zz Zlúčeniny granátového jablka môžu ovplyvniť rakovinu prostaty alebo spomaliť svoj rast a znížiť riziko vzniku rakoviny prsníka.
Kontraindikácie:
Even arthritis may yield to the power of pomegranates. Granátové jablko by nemai konzumovať tehotné a dojčiace ženy. Pri predávkovaní môže viesť ku kŕčom, zvracaniu a hnačkám. Granátové jablko sa nemalo konzumovať s olejmi alebo tukmi pri antiparazitickej liečbe. Jedinci, ktorí trpia zlyhaním obličiek by sa mali vyhnúť tomuto ovociu kvôli vysokému obsahu draslíka.
Nutričné hodnoty:
V 100 g ovocia:
Energia - 346 kJ (83 kcal); Sacharidy - 18.7 g; Cukry - 13.7 g; vláknina - 4.0 g; tuk - 1.2 g; bielkoviny - 1.7 g; Thiamine (Vit. B1) - 0.07 mg (5%); Riboflavin (Vit. B2) - 0.05 mg (3%); Niacin (Vit. B3) - 0.29 mg (2%); Pantothenic acid (B5) - 0.38 mg (8%); Vitamin B6 - 0.08 mg (6%); Folate (Vit. B9) - 38 μg (10%); Vitamin C - 10 mg (17%); vápnik - 10 mg (1%); železo - 0.30 mg (2%); magnézium - 12 mg (3%); fosfor - 36 mg (5%); draslík - 236 mg (5%); zinok - 0.35 mg (3%);
Svoje významné miesto si toto ovocie našlo tiež v gastronómií. Extrakt z lisovaných semien sa už tradične využíva pri výrobe vína, orientálneho nealkoholického nápoja šerbet a o nejaký čas naň došli aj Francúzi, keď prišli na trh s jedinečným sirupom nazývaným grenadina. Z lístkov stromu si môžete dokonca pripraviť lahodný čaj. O chuti samotného čerstvého plodu ani nehovoriac.
Granátové jablko s kvalitnou vodkou vytvorí úžasnú eleganciu, ktorá nemá v chuti páru.

Pozrite si inšpiratívne video



Granátové zrniečka sú výborné do omáčok, ktoré môžete podávať ako s bravčovým, tak s kuracím mäsom. Môžete ich zamiešať do šalátu s ovocím alebo posypať na zmrzlinový pohár. Najväčší kulinári ich spracúvajú do múčnikov a koláčov. Ich chuť príjemne prekvapí tiež v kombinácii s kvalitným šampanským.

A ešte niečo pre dámy.

Ak pripravíte svojej polovičke stopercentný džús z granátového jablka, tak vedzte, že máte v rukách ozajstnú spálňovú rozbušku – no zbohom problémy s erekciou! Antioxidantov, ktoré sú „v akcii“ práve v džuse pôsobia vo zvýšenej miere pri prekrvení penisu. Obsahuje množstvo prvkov ako aj čistého cukru, ktorý je potrebný pre tvorbu a prenos nervových signálov.

Fotografia s granátovými jablkami (originál), ktoré vo Feng shui symbolizujú plodnosť, zdravie, hojnosť a dostatok finančných prostriedkov. Objednajte si katalog
TU
 
 
Ste vystresovaný? Máte problém s libidom?  Potrebujete zmeniť túto situáciu či zmierniť? Potrebujete osobné konzultáciu? Na základe telefonických objednávok + 421 944 507 418

Možnosti a informácie ako aj poradenstvo v rámci fytoterapie Vám môžem poskytnúť na mojich prednáškach a seminároch. Prednášky nie len na tému BYLINIEK a KORENÍN, príprava bylinných zmesi a podobné témy podľa záujmu si môžete objednať tu. Sú určené pre širokú verejnosť. Prednášky trvajú priemerne 1 hodinu a k tomu poskytujem priestor aj na diskusiu.
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger