Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , » Potraviny ako afrodiziakum – naozaj to funguje?

Potraviny ako afrodiziakum – naozaj to funguje?

Natura Medicatrix: Laco Filo v utorok 13. januára 2015 | 8:00

"Dám ti nápoj lásky bez medikamentov, liečivých rastlín či čarovania. Dám ti radu: Ak chceš byť milovaný, najprv ty sám musíš milovat."
Ľudová múdrosť








Hľadanie účinných afrodiziak - či už v podobe rôznych elixírov, piluliek čo jej dávalo zaručujúcu stimuláciu nášho libida, je staré ako ľudstvo samo. A dodnes je sporné, či každá zo substancií, používaná po stáročia, bude skutočne plniť to, čo od nej očakáme.
Afrodiziaka boli celé stáročia po celom svete používané aby stimulovalo libido a napomáhalo k zvýšeniu plodnosti. Špeciálne potraviny boli považované za poistku aby pre mužské a ženské libido fungovali ako liek pred obavou kvôli nedostatočnej sexuálnej výkonnosti.
Či sa tak stalo, či splnili tieto potraviny svoju úlohu a boli v dávnych kultúrach užitočné. Niet divu, vzhľadom k  významu plodenia, dlhovekosti  rodiny, spoločnosti a náboženstva (nehovoriac z potešenia sexuálnej aktivity).

 V súčasnej dobe, veda nám hovorí, že tieto potraviny len málo napomáhajú k zvýšeniu libida alebo plodnosti.  Avšak, chyba, ktorú veda robí, je často v jeho neschopnosti zvážiť celok. To znamená: Brať do úvahy celého človeka, telo, myseľ, ducha, silu a moc „vieru“.

Strach sám, môže spôsobiť nedostatok plodnosti a stratu sexuálnej túžby, takže je logické, že niečo čo, podporuje vieru veľmi často urobí viac, než moderná medicína podporujúca pocit pohody, čo vedie k zvýšeniu sexuálnej túžby a dokonca aj plodnosti.
Už v minulosti človek tiež pochopil, že je dôležitá dobrá výživa ako kľúčový faktor na ceste človeka. Vedel že, podvýživa vytvára stratu libida a znižuje pôrodnosť, sterilitu, impotenciu, ale tiež preto, že je dôležité poskytovať živnú pôdu pre rast ducha chystajúceho sa vstúpiť do sveta. 
Afrodiziaka boli používané ako súčasť obradu, spolu s inými potravinami, vrátane bylín,  korenín, kvetinových esencii či olejov, ktoré boli použité jak vnútorne či vonkajšie.

Prečo niektoré potraviny?

Látky, ktoré predstavovali semeno boli považované, že majú sexuálne schopnosti.  Mnoho ďalších typov potravín boli považované za povzbudzujúce, pretože ich podobnosť k mužským a ženským genitáliam bola nesporná.  Mnohé byliny, mineráli či živočíšne produkty sa považovali za afrodiziakum, ktoré špeciálne používali šamani alebo boli predmetom antickej mytológie.
Nebola vždy zhoda o tom, ktoré potraviny boli či sú afrodiziaká, ale tu je čiastočný zoznam niektorých, že mnohé kultúry majú spoločné korene v rozhodnutí, že boli považované produkty za afrodiziaka.

Malý zoznam

• Mandle Prastarý symbol plodnosti: aróma vyvoláva vášeň ženy.
 • Rukola
Rukolové semeno sa používa ako afrodiziakum od prvého storočia nášho letopočtu
 • Špargľa Falický tvar špargle môže inšpirovať milovníkov. Vynikajúci pre ženy. Odstráňuje vaginálnu suchosť a zvyšuje ženské libido.
 • Avokádo
Aztékovia volal avokádo strom "Ahuacuatl, čo znamená" semenníky strom ", pretože ovocie visiace vo dvojiciach na strome sa podobal semenníkom samcov. "No po otvorení nám znázorňuje maternicu s plodom, preto je vhodné na plodnosť a krásu žien." To má lahodnú, zmyselnú textúru, ktorá môže byť vynikajúco slúžiť na pokožke, ako aj v potravinách.
 • Banány Ďalší krásny falický tvar ovocie, banán je bohatý na draslík a vitamínov skupiny B, potrebné pre pohlavné hormóny.
• Bazalka
Povzbudí sexuálny apetít a zvýšuje plodnosť. O bazalka sa dá tiež povedať že produkuje všeobecný pocit pohody pre telo i myseľ.
 • Čokoláda  Aztékovia odvolával sa na Cacao ako "potravu bohov".  Čokoláda obsahuje chemikálie, ktoré fungujú ako neurotransmiter v mozgu
 • Koriander
 História koriandra ako afrodiziakum siaha ďaleko do histórie.  V skutočnosti, kniha, Arabian Nights, rozpráva príbeh o obchodníkovi, ktorý bol bezdetný 40 rokov a bol vyliečený zmesou, ktorá zahŕňala koriander.
 • Fenikel  Použitie feniklu ako podpora pre libido siaha až do egyptských časov.
 • Figy
 Čerstvé figy plátky rozrezané pozdĺžne na polovicu sa podobobajú na ženské pohlavné orgány, a preto môžu byť sexuálne stimulujúce pre mužov.
 • Cesnak  Mnoho náboženstiev verí, že cesnak je potrebné vďaka svojej sexuálne stimulujúcej vlastnosti. 
 • Muškátový oriešok  Čínske ženy použitý muškát ako afrodiziakum, ale to je toxický vo veľkých množstvách a môžu spôsobiť halucinácie.
 • Píniové oriešky
 Používa sa od stredoveku ako stimulovať libido, píniové oriešky sú dobrým zdrojom zinku, ktorý je kľúčovým minerálne nutný udržiavať mužskú potenciu.


Ponúkam vám, samostatnú prednášku alebo kombinovanú s prípravou jedál na tému Afrodiziaka.  Čo s čím kombinovať a čo nie aby výsledok bol excelentný.
Prednášku pripravím na kľúč podľa vaších požiadaviek od 1 hodiny s diskusiou, až po celodennú udalosť.
Využite túto možnosť ako event pre vaších klientov, či zamestnancov.

Prednášky
Foto: Laco Filo, Fotografia s granátovými jablkami (originál), ktoré vo Feng shui symbolizujú plodnosť, zdravie, hojnosť a dostatok finančných prostriedkov. Formát 90x120 cm.
Share this article :

+ komentárov + 1 komentárov

29. novembra 2016 o 22:57

Jahody, med a čokoláda pre baby :) Pre pánov skôr cesnak a maca prášok (kiwuwuki)

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger