Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , » Ako nedostatok vody ovplyvňuje váš mozog?

Ako nedostatok vody ovplyvňuje váš mozog?

Natura Medicatrix: Laco Filo v pondelok 25. mája 2015 | 8:30

Zo všetkých komplikácii, ktoré dehydratácia spôsobuje ľudskému telu, najdôležitejšie z nich je, že znižuje efektivitu vášho mozgu. Ak si myslíte, že máte pocit smädu, mali by ste si uvedomiť, že váš mozog potrebuje o to viac tekutín, než vaše telo. Dehydratácia môže ovplyvniť spôsob, ako sa cítite, spôsobiť migrénozné bolesti hlavy, ale aj pôsobiť na vaše duševné schopností, čo je ešte horšie.
Dehydratácia dokonca zmenšuje mozog. Preto, nedostatok vody v tele, je veľmi významný nedostatok, ktorý by sme mali brať do úvahy a zabrániť nedostatku tekutín tak často, ako je to možné.
Dehydratácia má na príčine že sa cítite unavení a mizerný. Je viac pravdepodobné, že bolesti hlavy a akékoľvek problémy s koncentráciou, má za následok dehydratácia.

Mozog je veľmi citlivý aj na malé zmeny v množstve iónov, ako je sodík a draslík nachádzajúci sa v tekutinách nášho tela. Avšak, nejeden z odborníkov tvrdí, že nie každý potrebuje piť toľko vody, koľko je doporučené. Je rozdiel, či konzumujete ovocie zeleniu, ktorá obsahuje dostatok vody alebo nie.  Výskumníci vravia, že ľudia s chronickým srdcovým zlyhaním a ľudia s určitými druhmi ochorení obličiek by mali obmedziť príjem tekutín, ale v tomto sa treba poradiť so svojím lekárom o tom, koľko vody by ste mali vypiť.

Účinky dehydratácie

Všeobecne platí, že 4-8 hodiny bez vody, vedie k miernej dehydratácii a môže spôsobiť asi 1,5 percenta straty telesnej hmotnosti. Približne 24 hodín bez vody povedie k ťažkej dehydratácií a môže viesť až asi 4 percentá poklesu telesnej hmotnosti.

Navštívte školu zdravia, dozviete sa tam viac, ako funguje organizmus.




Príroda lieči
Foto: wikipedia
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger