Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , , » Antibiotika - zabijak?

Antibiotika - zabijak?

Natura Medicatrix: Laco Filo v sobota 23. mája 2015 | 12:42

Choroby a liečba detí sú úplne odlišné od chorôb a liečby dospelých. Dieťa totiž nie je "malý dospelý", to treba mať vždy na pamäti. Bohužiaľ dnes sa domnievame, že choré dieťa je niečo úplne normálne, že patrí do detskej ambulancie, musí užívať antibiotiká a chodiť na vyšetrenie.
 Keď je imunitný systém dieťaťa v poriadku a telo je čisté, keď je dieťa psychicky vyrovnané, môžu okolo neho poletovať baktérie a vírusy a napriek tomu nespôsobia žiadne ochorenie.Detský organizmus je oveľa citlivejší a vnímavejší pri styku s toxickými látkami z priemyselne upravované stravy, z čistiacich prostriedkov, z exhalátov vo vzduchu, a okrem nadmerného užívania liekov naň majú výrazný vplyv aj psychické vplyvy. Ak tieto faktory pôsobia dlhodobo, dokážu zmeniť bunku, ktorá sa potom množí s chybnou genetickou informáciou. Ak k tomu pridáme neodôvodnenú napr. antibotickú liečbu, môžeme spôsobiť veľmi rozsiahle škody.Antibiotiká sú lieky, ktoré zaberajú na baktérie a zabraňujú ich množeniu, nie sú to lieky proti nádche, kašľu ani horúčke.

Časté a neodôvodnené užívanie antibiotík má veľmi závažné vedľajšie účinky:

1. Potláča sa činnosť imunitného systému, čo vedie k zníženiu odolnosti, prechodu ochorenia do chronického štádia alebo k alergii.

2. Vzniká rezistencia (odolnosť) baktérií voči antibiotikám, ktorá potom neúčinkujú v prípade závažnej bakteriálnej infekcie. Je preukázaný vzťah medzi množstvom použitých antibiotík a vznikom a šírením rezistentných baktérií.

3. Antibiotiká nepôsobia len v mieste zápalu, ale ničia aj takzvané "dobré" baktérie, ktoré sídlia v čreve a zohrávajú dôležitú úlohu v procese trávenia.

4. Opakované používanie antibiotík a vyhynutie črevnej flóry vytvára podmienky pre rast plesní v tráviacom trakte. Plesne zabraňujú vstrebávaniu dôležitých látok, ako sú vitamíny, minerály a pod. Okrem toho potom v čreve dochádza k zachytávaniu odumretých buniek a nestrávených zvyškov potravy, čo vedie k znečisteniu organizmu a možnému vzniku nielen potravinovej alergie.

Viac podrobností ako chrániť dieťa sa dozviete, ak prídete medzi nás, do našej školy, semináre, prednášky....

Pozýváme vás na pravidelné prednášky, bližšie informácie nájdete TU. VSTUPNÉ: dobrovoľne.


foto: wikipedia
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger