Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , , , , , , , , , , » Bolesti hlavy z pohľadu TČM

Bolesti hlavy z pohľadu TČM

Natura Medicatrix: Laco Filo v sobota 23. júna 2018 | 15:32

Bolesti hlavy sú vo všeobecnosti rozdelené do rôznych typov, niektoré z nich, ako napätie hlavy,migréna a posttraumatické bolesti hlavy majú tendenciu byť chronické a opakujúce sa, čo sú celoživotné stavy. Hoci chronické bolesti hlavy spôsobujú značné utrpenie alebo narušenie kvality života, zvyčajne nie sú fatálne a prognózy sú dobré. Ak však nie je bolesť hlavy liečená správne a príliš dlho trvá, pôvodná jednoduchá bolesť hlavy sa môže vyvinúť do chronickej bolesti hlavy. V tej dobe lieky proti bolesti už nemajú žiaden vplyv na komplikované situácie. Pre chorých s bolesťou hlavy je dôležité hľadať profesionálnu diagnózu a liečbu a vyhnúť sa zlému liečeniu. Tradičná čínska medicína (TCM) môže byť jednou z liečebných možnosti pre bolesti hlavy; znižuje frekvenciu a závažnosť bolesti hlavy a podporuje liečenie bolesti hlavy.

Čím pomôcť:
Naša denná strava by mala mať širokú škálu výberov potravín a mala by byť konzumovaná v primeranom množstve a v kombinácii, aby bolo možné zabezpečiť základné nutričné ​​požiadavky tela. Pri bolesti hlavy, najmä pri migréne, existuje veľa diétnych odporúčaní od odborníkov. Ak viete, že ste citliví na určité potraviny, je vhodné dávať na ne pozor.
Spúšťače bolesti hlavy sa líšia od človeka k človeku. Okrem potravín, fyzickej konštitúcie, životných návykov, faktorov životného prostredia a duševného stavu môžu všetky aspekty prispieť k bolestiam hlavy. Modifikácie životného štýlu sú dôležité na zníženie frekvencie a závažnosti bolesti hlavy.
Z pohľadu TCM sú bolesti hlavy výsledkom interakcie medzi vonkajšími a vnútornými faktormi. Pacienti s bolesťou hlavy by mali nielen rozpoznať spúšťače, ale tiež poznať ich fyzické konštitúcie alebo typy bolesti hlavy, aby mohli prijať rozsiahlejšie ochranné opatrenia. Nižšie sú uvedené návrhy TCM, ktoré pomáhajú zlepšiť bolesti hlavy.

Vietor - chlad
Zlepšite imunitnú funkciu, aby ste znížili riziko chrípky. Používajte klobúk počas chladného a veterného počasia

Vietor - horko
Vyhnite sa vystaveniu silnému slnečnému žiareniu

YANG pečene
Udržujte pokojný stav mysle a kontrolu hnevu; mať pravidelné spacie návyky; vyhnite sa silnému slnečnému žiareniu alebo vysokým teplotám; zabrániť prehriatiu tela a prestať piť alkohol

Hlien a vlhkosť
Udržujte obývacie miesto vetrané a suché a vyhýbajte sa pobytu vo vlhkom prostredí. Pretože väčšina pacientov má oslabenú slezinu a žalúdok, mali by mať jednoduchú a ľahkú diétu.

Nedostatok Qi, krvi alebo obličiek
Nepreťažujte telo a nestrácajte sa mentálne; jesť pravidelne ohriaté a výživné jedlá;

Krvná stagnácia
Zabráňte poraneniam hlavy; udržujte pokojný stav mysle a kontrolujte svojť hnev; nepijte alkohol

Čínska dietetika na uľahčenie bolesti hlavy
Cieľom je posilniť telo, podporiť zdravie a predchádzať chorobám prostredníctvom terapeutických a regulačných opatrení stravovania. Potravinová terapia TČM má dlhú históriu, bohatú teoretickú a empirickú, je stále populárna medzi širokou verejnosťou. Jednoduché recepty, ktoré používajú bežné ingrediencie, robia jednoduchú, ale výživnú liečivú stravu a slúžia ako dôležitý spôsob, ako zmierniť ochorenia a podporiť zdravie. Čínska potravinová terapia je navrhnutá podľa diferenciácie syndrómu, ktorá je založená na fyzickej konštitúcii alebo zdravotných potrebách jednotlivca. Liečivá strava sa často poskytuje spolu s rutinnými ošetreniami na podporu hojenia a zabezpečenia rýchleho zotavenia, ktoré sú osobitne prospešné pre chronické stavy.

Recepty na rôzne zdravotné stavy nájdete: CestouZdravia

FOTO: wikipedia
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger