Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , , » Afrodiziakum - Granátové jablko

Afrodiziakum - Granátové jablko

Natura Medicatrix: Laco Filo v streda 29. januára 2014 | 13:00

Odborníci sa zhodujú, že ide o päťtisíc rokov starý elixír zdravia a krásy. A veru nie sa čo čudovať.
Šťava lisovaná za studena, pôsobí prospešne pri cukrovke, pri poruchách tráviaceho systému, krčových žilách. Má vynikajúce antioxidačné schopnosti, antisklerotické účinky a znižuje cholesterol v krvi. Používa sa aj v kozmetike ako omladzujúci faktor.

Svoje významné miesto si toto ovocie našlo tiež v gastronómií. Extrakt z lisovaných semien sa už tradične využíva pri výrobe vína, orientálneho nealkoholického nápoja šerbet a o nejaký čas naň došli aj Francúzi, keď prišli na trh s jedinečným sirupom nazývaným grenadina. Z lístkov stromu si môžete dokonca pripraviť lahodný čaj. O chuti samotného čerstvého plodu ani nehovoriac.
Ukrajinci svojou vodkou Nemiroff Lex Ultra, ktorá sa podáva s granátovým jablkom, vytvorila úžasnú eleganciu, ktorá nemá v chuti páru.
Granátové zrniečka sú výborné do omáčok, ktoré môžete podávať ako s bravčovým, tak s kuracím mäsom. Môžete ich zamiešať do šalátu s ovocím alebo posypať na zmrzlinový pohár. Najväčší kulinári ich spracúvajú do múčnikov a koláčov. Ich chuť príjemne prekvapí tiež v kombinácii s kvalitným šampanským.

A ešte niečo pre dámy.

Ak pripravíte svojej polovičke stopercentný džús z granátového jablka, tak vedzte, že máte v rukách ozajstnú spálňovú rozbušku – no zbohom problémy s erekciou! Antioxidantov, ktoré sú „v akcii“ práve v džuse pôsobia vo zvýšenej miere pri prekrvení penisu. Obsahuje množstvo prvkov ako aj čistého cukru, ktorý je potrebný pre tvorbu a prenos nervových signálov.

Fotografia s granátovými jablkami (originál), ktoré vo Feng shui symbolizujú plodnosť, zdravie, hojnosť a dostatok finančných prostriedkov.

Photo: © Laco Filo, rozmer: 90x 120 cm, fotoplátno, blind rám
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger