Zázvor: V čínskej kuchyni sa používa mladý surový zázvor, ktorý dá mäsu zvláštnu jemnú chuť. Ako náhradu môžme použiť aj sušený, ale nebude mať tak výraznú chuť.
Sójová omáčka: Je bežne k dostaniu ale kto nemá rád tento druh koreniny alebo ma na sóju alergiu, môže ako náhradu použiť naše tekuté koreniny do polievok.
Paprika: Číňania používajú bežne nám známe druhy sušenej, mletej papriky. Ako sladkej tak aj štíplavej. Ale aj sami si môžeme pripraviť extrakty štiplavej papriky tak, že papričky nakrájame na drobno a zalejeme jedlým olejom a necháme vyľuhovať niekoľko dní. Precedený olej používame k zostreniu chuti, kúsky paprík do pikantných zeleninových šalátov.
Destiláty: Ryžovú pálenku, ktorá nie je bežne u nás na trhu môžeme nahradiť vodkou alebo iným destilátom, ktorý nie je aromatický alebo aspoň aróma neprevláda.
Víno: K vareniu sa používa nasladlé alebo sladké druhy bielych vín.
Olej: Na vyprážanie používame bežne druhy stolových olejov, ktoré sú u nás bežne k dostaniu. Do šalátov použijeme jemnejšie druhy. Tím dokážeme nahradiť konopný olej používaný v Číne.
Karamel: Zoberte kocku cukru namočte do vody a dajte na rozpálenú panvicu. Ako náhle cukor zhnedne odstavte z ohňa a pridajte pár polievkových lyžíc vody a nechajte rozpustiť.
Zahusťovadlo: Škrobovú múku dobre rozšlahajte v studenej vode a pomaly vlievate do základnej vriacej omáčky za stáleho miešania.
Bambusové výhonky: Aj keď nie je problém ich už dnes dostať, môžete ich nahradiť špargľou, alebo mladými výhonkami zeleru či kalerábu.
Foto: Köhlers Medizinal-Pflanzen in naturgetreuen Abbildungen und kurz erläuterndem wikipedia.org
Prevzatý článok: ochutnavajme.eu
Dobré rady čínskej kuchyne
Natura Medicatrix: Laco Filo v streda 29. januára 2014 | 11:19
Related posts:
If you enjoyed this article just click here, or subscribe to receive more great content just like it.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Používa službu Blogger.
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.