Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , , » Dobré rady čínskej kuchyne

Dobré rady čínskej kuchyne

Natura Medicatrix: Laco Filo v streda 29. januára 2014 | 11:19

Zázvor: V čínskej kuchyni sa používa mladý surový zázvor, ktorý dá mäsu zvláštnu jemnú chuť. Ako náhradu môžme použiť aj sušený, ale nebude mať tak výraznú chuť.

Sójová omáčka: Je bežne k dostaniu ale kto nemá rád tento druh koreniny alebo ma na sóju alergiu, môže ako náhradu použiť naše tekuté koreniny do polievok.

Paprika: Číňania používajú bežne nám známe druhy sušenej, mletej papriky. Ako sladkej tak aj štíplavej. Ale aj sami si môžeme pripraviť extrakty štiplavej papriky tak, že papričky nakrájame na drobno a zalejeme jedlým olejom a necháme vyľuhovať niekoľko dní. Precedený olej používame k zostreniu chuti, kúsky paprík do pikantných zeleninových šalátov.

Destiláty: Ryžovú pálenku, ktorá nie je bežne u nás na trhu môžeme nahradiť vodkou alebo iným destilátom, ktorý nie je aromatický alebo aspoň aróma neprevláda.

Víno: K vareniu sa používa nasladlé alebo sladké druhy bielych vín.

Olej: Na vyprážanie používame bežne druhy stolových olejov, ktoré sú u nás bežne k dostaniu. Do šalátov použijeme jemnejšie druhy. Tím dokážeme nahradiť konopný olej používaný v Číne.

Karamel: Zoberte kocku cukru namočte do vody a dajte na rozpálenú panvicu. Ako náhle cukor zhnedne odstavte z ohňa a pridajte pár polievkových lyžíc vody a nechajte rozpustiť.

Zahusťovadlo: Škrobovú múku dobre rozšlahajte v studenej vode a pomaly vlievate do základnej vriacej omáčky za stáleho miešania.

Bambusové výhonky: Aj keď nie je problém ich už dnes dostať, môžete ich nahradiť špargľou, alebo mladými výhonkami zeleru či kalerábu.

Foto: Köhlers Medizinal-Pflanzen in naturgetreuen Abbildungen und kurz erläuterndem wikipedia.org
Prevzatý článok: ochutnavajme.eu
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger