Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » » Na úvod

Na úvod

Natura Medicatrix: Laco Filo v streda 29. januára 2014 | 12:36

Liečivé rastliny sa dostávajú na výslnie. Nebudem rozoberať prečo sa tak deje. Každý si vie úsudok spraviť sám.

Liečenie rastlinami (fytoterapia) sa propaguje ako najvhodnejší spôsob terapie. Tento web chce prispieť k rozšíreniu znalostí o liečivých rastlinách. Bol by som rád, aby prispela i k správnemu chápaniu fytoterapeutických možností, a varovala pred samoliečiteľstvom, pred samovoľným užívaním rastlinných prípravkov a prírodných liečiv, ktoré sú produktmi metabolizmu živých
organizmov — rastlín.

Preto tu nájdete aj nebezpečné rastliny, ich možné zámeny a čo môžu s organizmom urobiť.

Nájdete tu aj odborné informácie z iných webov:

Checklist: Tu si môžete pozrieť správne názvy slovenskej flóry.
Kľúč na určovanie rastlín: Fotografický kľúč na určovanie rastlín, vynikajúca pomôcka.
Otrava rastlinami a hubami: Priama linka na NÁRODNÉ TOXIKOLOGICKÉ INFORMAČNÉ CENTRUM ak by sa niečo prihodilo. Tu dostanete rýchle informácie čo robiť.
Slovensko, sa vyznačuje nesmiernym bohatstvom flóry. Rastie tu asi 3000 druhov cievnatých rastlín. Z nich asi 300 druhov pripadá na obyčajné buriny, ktoré divo rastú na obrábaných pôdach spolu s inými úžitkovými rastlinami bez toho, aby ich človek sial alebo sadil. Mnohé z nich sú medonosné, ďalšie majú liečivé vlastnosti a získavajú sa z nich niektoré účinné látky. Liečivé rastliny spolu s ostatnými tvoria ustálené spoločenstvá rozšírené na určitých stanovištiach, na určitom substráte, v určitých nadmorských výškach ap. Fotografie ktoré tu budem dávať sú potvrdené botanikmi. Kvalitná farebná fotografia rastlín je rozhodne inštruktívnejšia než jej kresba.

Cieľom tohoto webu je zachytiť zlomok z krásy bohatstva slovenskej prírody, ľudových tradícii a prispieť k šíreniu vedomostí o liečivých rastlinách.

Ponúkam vám vo vašom regióne možnosť prednášok na témy o bylinkách, ktoré sú vám blízke. Platí to pre čajovne, kultúrne domy či firmy v rámci zaujímavých eventov.

Laco Filo
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger