Seriál: Koreniny
Natura Medicatrix: Laco Filo v nedeľa 9. februára 2014 | 11:17
Mnohé liečivé rastliny na používajú aj v kuchyni na korenenie pripravovaných jedál. Nielenže zlepšujú chuť a vôňu jedla, ale priaznivo ovplyvňujú aj niektoré metabolické pochody v organizme. Dobre známy je napríklad podporný účinok viacerých bylín na trávenie. Kým čajoviny a iné liečivé prípravky z rastlín užívajú chorí ľudia, na korenenie jedál využívajú liečivé rastliny predovšetkým zdraví ľudia. Pre zdravých sú vlastne príjemnou formou prevencie, jedným z prostriedkov na udržanie a upevnenie zdravia. Každá kuchyňa je v skutočnosti aj lekárňou — raz dobrou, inokedy nie. Jej kvalita do značnej miery závisí od používaných korenín. Z rastlín uvedených v tomto atlase mnohé slúžia, alebo kedysi slúžili aj ako koreniny.
Prednášky na tému AFRODIZIAKA, príprava bylinných zmesy a podobné témy podľa zaujmu si môžete objednať tu Sú určené pre širokú verejnosť za veľmi výhodnu cenu... (len cestovne naklady).
Foto: Bertrand Devouard
Related posts:
If you enjoyed this article just click here, or subscribe to receive more great content just like it.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Používa službu Blogger.
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.