Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , , » Nevhodný pitný režim

Nevhodný pitný režim

Natura Medicatrix: Laco Filo v utorok 25. marca 2014 | 10:18


Pri abnormálnom príjme tekutín v rámci tzv. detoxu organizmu sa môže stať, že sa vyplavia vitamíny a minerály. Ovplyvňuje to samozrejme aj prísun predpísaných liekov a čo je najhoršie aj liekov ktoré si sami naordinujeme. Príznaky a symptómy tu uvedené môžu byť spôsobené aj inými podmienkami. Ak máte tieto príznaky a symptómy, nemusí to vždy znamenať, že máte nízku hladinu týchto živín. Veľa vecí ovplyvňuje hladina živín, vrátane vašej anamnéze, strava a životný štýl, rovnako ako dlho ste na liekoch.

vápnik
Osteoporóza (úbytok kostnej hmoty), je primárne ochorenie spojené s dlhodobým nedostatkom príjmu vápnika. Býva spojená s bolesťou kostí, deformity chrbtice, a straty zubov. Znížená hladina môže tiež spôsobiť svalové kŕče, nepravidelný srdcový tep a depresie.

magnézium
Nedostatok horčíka má vplyv na ukladanie vápnika a vitamínu D v tele a môže byť spojený so svalovými kŕčmi, srdcovou nezrovnalosťou, vysokým krvným tlakom, diabetes a osteoporózou (úbytok kostnej hmoty).

fosfor
Aj keď nedostatok fosforu je vzácne, chronický nízka hladina je spojená so svalovou slabosťou, bolesťou kostí, zmätenosťou, stratou chuti do jedla, anémiou, zvýšená náchylnosť k infekciám, dýchacími ťažkosťami, záchvatmi a dokonca aj smrťou.

draslík
Príznaky nedostatku zahŕňajú stratu chuti do jedla, nevoľnosť, ospalosť, pocity obáv, nadmerný smäd, iracionálne správanie, únava, bolesti svalov a slabosť (zvyčajne na dolných končatinách). Ťažké prípady môžu viesť k nepravidelnému srdcovému tepu.

Vitamín B1 (tiamín)
Príznaky vyčerpania tiamínu patrí slabosť, únava, nechutenstvo, zápcha, strata pamäti, zmätenosť a depresia. Nedostatok môže viesť k chorobe beriberi, stavu charakterizovaného zápalom nervov, srdcovej nezrovnalosti, a zadržiavanie tekutín.

Vitamín B6 (pyridoxín)
Príznaky nedostatku vitamínu B6 môžu zahŕňať slabosť, nervozita, nespavosť, zmätenosť, podráždenosť a anémiu. Chronické nízke hladiny tejto živiny môžu tiež zvýšiť riziko ochorenia srdca, ako aj hrubého čreva a prostaty.

Vitamín C (kyselina askorbová)
Nedostatok vitamínu C môže spôsobovať modriny, horúčky, anémiu, emočné zmeny, opuch a krvácanie z ďasien, únava, letargia, žltačka (zožltnutie kože a očí), zvýšená náchylnosť k infekciám, pomalé hojenie rán, a opuchy dolných končatín. Závažný nedostatok vedie k skorbutu, ochorenie, ktoré postihuje svaly a kosti a je potenciálne fatálne. Avšak, skorbut je vzácny v týchto končinách, pretože vitamín C je široko dostupný z potravinových zdrojov.

Vitamín B12 (kobalamín)
Zjavné príznaky nedostatku vitamínu B12 sú vzácne, pretože to trvá roky kým sa vyvinú komplikácie spojené s dlhodobým vyčerpania tejto živiny. Podráždenosť, slabosť, necitlivosť, anémia, strata chuti do jedla, bolesť hlavy, zmeny osobnosti, a zmätok sú niektoré z príznakov a symptómov spojených s nedostatkom vitamínu B12. Nízke hladiny tohto vitamínu môžu byť spojené so zvýšeným rizikom rakoviny hrubého čreva, srdcových ochorení, mozgových porúch, a vrodených vád.

Ako si jednoducho pomôcť a udržať si hladinu minerálov a vitamínov a to aj z bylín, bežných potravín a korenín aby sa do takého stavu človek nedostal, tieto informácie Vám môžem poskytnúť na mojich prednáškach.
Prednášky nie len na tému BYLINIEK a KORENÍN, príprava bylinných zmesi a podobné témy podľa záujmu si môžete objednať tu. Sú určené pre širokú verejnosť za veľmi výhodnú cenu.
Prednášky trvajú priemerne 1 hodinu a k tomu poskytujem priestor aj na diskusiu.

Kontakt
tel: + 421 905 751 541 (t-com) prednášky
tel: + 421 944 507 418

Foto: GoodFon
Zdroj: Diuretics, University of Maryland Medical Center
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger