Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , » Lipa malolistá

Lipa malolistá

Natura Medicatrix: Laco Filo v piatok 9. mája 2014 | 11:56

Od stredoveku, boli kvety lipy používané ako potopudné na podporu potenia. Zápar z kvetov vytvára príjemné chutnajúci čaj. Okrem toho sa kvety lipy tradične používajú ako upokojujúci prostriedok pri liečbe bolesti hlavy, poruchy trávenia a hnačkách.
Falšuje sa s inými druhmi. Hlavne Tilia tomentosa = Tilia argentea a občas Tilia americana L., Tilia tomentosa Moench. Podľa Európskeho liekopisu (Ph.Eur. 7.1.), môže obsagovať maximálne 2 % cudzorodých látok v 30 gramoch čajoviny.
Rastlinná látka by mala obsahovať najmenej 15 % vo vode rozpustných látok (BHP 1976), zatiaľ čo šiesty maďarský liekopis (1970) vyžaduje nie menej ako 18 % vodorozpustných látok.

Ste vystresovaný? Potrebujete zmeniť túto situáciu či zmierniť? Potrebujete osobné konzultáciu? Na základe telefonických objednávok + 421 944 507 418

Možnosti a informácie ako aj poradenstvo v rámci fytoterapie Vám môžem poskytnúť na mojich prednáškach a seminároch. Prednášky nie len na tému BYLINIEK a KORENÍN, príprava bylinných zmesi a podobné témy podľa záujmu si môžete objednať tu. Sú určené pre širokú verejnosť. Prednášky trvajú priemerne 1 hodinu a k tomu poskytujem priestor aj na diskusiu.

Pokračovanie

Ilustračný záber: Franz Eugen Köhler, Köhler's Medizinal-Pflanzen. wikipedia.org
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger