Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , » Banán

Banán

Natura Medicatrix: Laco Filo v piatok 16. apríla 2021 | 14:02

Banán je zaujímavé ovocie. Pozrime sa trošku naň.

Banány obsahujú tri prírodné cukry - sacharózu, fruktózu a glukózu kombinovanú s vlákninou. Banán dáva okamžitú, trvalú a podstatné zvyšuje energiu. Užpúhe dva banány poskytujú dostatok energie po namáhavom 90 - minútovom cvičení.Preto niet divu, že banán je ovocie číslo jedna popredných svetových atlétov.

Ale energia nie je jediný spôsob, ktorý nám banán môže pomôcť udržiavať sa v kondícii. Môže tiež pomôcť prekonať podstatné množstvo chorôb a neželaných stavov, takže je potrebné pridať ho do našej každodennej stravy.

DEPRESIE: Banán obsahuje tryptophan, druh proteínu, ktorý telo premení na serotonín, známy, aby zlepšoval náladu a celkovo vás robíl šťastnejším.

PMS: Jedzte banán. Vitamín B6 reguluje hladinu glukózy v krvi, čo môže mať vplyv na vašu náladu.

Anémia: Vysoký obsah železa v banánoch dokáže stimulovať tvorbu hemoglobínu v krvi, a tak pomáha v prípadoch chudokrvnosti.

KRVNÝ TLAK: Toto jedinečné tropické ovocie má extrémne vysoký obsah draslíka a pritom nízky obsah soli, takže je ideálny pre vysoký krvný tlak.

POSILNENIE MOZGU: Konzumáciou banánov na raňajky, cez prestávky a obed posilnite výkon mozgu.

Trávenie: Vysoký obsah vlákniny, vrátane banánov v strave môže pomôcť obnoviť normálnu činnosť čriev, pomáha prekonať problémy bez použitia laxatív.

AFRODIZIAKUM: Banán patrí medzi top afrodiziaka. Pomáha udržať energiu.

STRES: Stres totiž dokáže ovplyvniť celú biochémiu ľudského tela, okrem iného aj v hormonálnej oblasti a je príčinou znižovania hladiny draslíka v tele. Banán obsahuje vysoký objem draslíka Ako aj Vitamín B6.


 Ste vystresovaný? Potrebujete zmeniť túto situáciu či zmierniť? Potrebujete osobné konzultáciu? Na základe telefonických objednávok + 421 944 507 418

Možnosti a informácie ako aj poradenstvo v rámci fytoterapie Vám môžem poskytnúť na mojich prednáškach a seminároch. Prednášky nie len na tému BYLINIEK a KORENÍN, príprava bylinných zmesi a podobné témy podľa záujmu si môžete objednať tu. Sú určené pre širokú verejnosť. Prednášky trvajú priemerne 1 hodinu a k tomu poskytujem priestor aj na diskusiu.
Foto: wikipedia.org
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger