Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , » Zosilnite svoj imunytný systém

Zosilnite svoj imunytný systém

Natura Medicatrix: Laco Filo v utorok 11. novembra 2014 | 13:58

Vírus je iný organizmus ako baktérie. Niektorí ľudia keď zistia, že majú vírus, spanikária, pretože antibiotiká nemajú na ne vplyv. Byliny majú antivírusové pôsobenie a mnohé z nich sú široko dostupné. Pozrime sa na niektoré z nich, najbežnejšie používané.

1. Medovka
Medovka má antivírusové účinky ktoré sú veľmi dobre zdokumentované. Čajoviny a krémy vyrobené z bylín, ktoré obsahujú medovku sa používajú aj na herpes či opary. Medovka sa veľmi ľahko pestuje v záhrade.
Medovka je veľmi dobrý čaj, a môže byť použitý v boji proti všetkým druhom vírusových infekcií, ako je prechladnutie a chrípky.

2. Astragalus
Táto menej známa imunitu zvýšujúca bylina je známa ako "huang qi" v tradičnej čínskej medicíne. Astragalus sa radí medzi antivírusové bylinky. Bolo preukázané, že je veľmi účinná protivírusová bylina, najmä v prevencii nachladnutia a chrípky.
Môžete ho variť, plátky koreňa v horúcej vode, alebo môžete použiť komerčne dostupné tinktúry. Je samozrejme, že Astragalus treba brať ako preventívne skôr než raz, keď je choroba už v plnom prúde.

3. Cesnak
Pri diskusii o antivírusových bylínách vravím, že by to by nebol úplný zoznam bez zmienky o cesnaku, bylina, ktorá je antivírusová, antibakteriálna a protiplesňová. Samozrejme tie účinky sú širšie. Nie je to drahé, a môžete použiť celú rastlinu alebo kapsule. Avšak, mnohí odborníci sa zhodujú, že "upravený" cesnak nemusí byť tak efektívny, ako čistý cesnak.
Užívať sa dá rôznymi spôsobmi. Cesnaková tinktúra je ale o niečom inom a preto by sa mala používať raz za päť rokov. Variť, dusiť konzumovať surový s rôznymi potravinami. Buďte opatrní aby príliš veľa surového cesnaku vám nespôsobilo silnú nevoľnosť.

4. Zázvor
Kedysi dávno, zázvor bol považovaný ako "zahrievacia" bylina, ktorá zabránila nevoľnosti od žalúdka. Teraz vieme, že zázvor má aj silný účinok na nevolnosť, pri tehotenskej nauzei ale aj to že je anti-vírusovy.
Čaje vyrobené z čerstvého zázvoru, sú chutné a pikantné. Môžete ho osladiť medom. Keď máte pocit, že cítite počiatok prechladnutia alebo chrípky, skúste piť čaj niekoľkokrát denne. Dokonca ho môžete piť denne ako prevenciu. Zázvor je považovaný za úplne bezpečný, aj keď to nie je doporučené pre tehotné ženy.

Ako pripraviť zázvorový čaj aby sme z neho získali všetko dobré čo obsahuje?
Objednajte si prednášku

Foto wikipedia.org

Ste vystresovaný? Potrebujete zmeniť túto situáciu či zmierniť? Potrebujete osobné konzultáciu? Na základe telefonických objednávok + 421 944 507 418

Možnosti a informácie ako aj poradenstvo v rámci fytoterapie Vám môžem poskytnúť na mojich prednáškach a seminároch. Prednášky nie len na tému BYLINIEK a KORENÍN, príprava bylinných zmesi a podobné témy podľa záujmu si môžete objednať tu. Sú určené pre širokú verejnosť. Prednášky trvajú priemerne 1 hodinu a k tomu poskytujem priestor aj na diskusiu.
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger