Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , » Adaptogény

Adaptogény

Natura Medicatrix: Laco Filo v piatok 24. apríla 2015 | 8:30

Rhodiola rosea
Adaptogény výrazne zlepšuje schopnosť tela prispôsobiť sa stresu, či už je to hektický rozvrh, teplo alebo chlad, hluk, vysoká nadmorská výška alebo ľubovoľný počet ďalších stresorov.  Táto elitná trieda bylín dodávajú silu, energiu, vytrvalosť a zlepšujú duševnú jasnosť.  V mnohých častiach sveta sú adaptogény používané značne vo vysoko rizikových, povolania, od športovcov, baníkov až hlbinných potápačov.  Vedecké údaje, ktoré majú podporiť tieto prírodné divy sú už k dispozícii, a ďalší výskum na ceste.

Bylina ako adaptogén, musí byť úplne bezpečná a netoxické, musí mať široké využitie pre zdravie, a to musí pomôcť znížiť stres, ako aj duševné i fyzické napätie.  Zjednodušene povedané: Adaptogény vám pomôžu prispôsobiť sa normálu. 

Nasledujúce byliny (v abecednom poradí) vykazujú významnú adaptogénnu aktivitu:

Ashwagandha: Zo všetkých liečivých rastlín používaných v Indii je niekoľko tisícročí stará tradícia Ayurvedy, Ashwagandha, Withania somnifera, je najviac vysoko cenená.
Eleutherokok: V tradičnej čínskej medicíne sa používa  na oživenie sexuálnych funkcii, zvýšiť životnú energiu a normalizovať celkovú telesnú funkciu. Eleutherokok je klasifikovaný ako adaptogén, na posilnenie imunity a vitality celkovo.
Bazálka: Konkrétny typ "Holy Basil" funguje ako adaptogén, má za úlohu posilnenie tela,  prirodzenú reakciu na fyzický a emocionálny stres.  Adaptogénne byliny nemenia náladu, ale skôr pomáhajú telu fungovať optimálne v období stresu.
Maca: Inak nazvaný aj "peruánsky ženšen", aj keď to nemá žiadny vzťah k ženšenu.  Ale rovnako ako ženšen, koreň zvyšuje silu, energiu, vytrvalosť, libido a sexuálne funkcie.
Panax ženšen: Ženšen je tonikum, bylina používa pre omladnutie a osvieži.  Toto je pravý názov adaptogén, poskytujúce nešpecifickú ochranu proti rôznym mentálnym, telesným a ekologických foriem stresu.
Rhodiola Rosea: Rhodiola bráni telo celkovo, a chráni celkové zdravie a pohodu.  Jeho anti-stresová a proti únavová vlastnosť z neho robí jeden z najobľúbenejších bylín v celej Sibíri.
Schisandra: Schisandra je silné všeobecné tonikum, znižuje únavu, zvýšuje fyzický výkon a podporuje vytrvalosť.  Semená sú známe pôsobením  znížením hladiny stresových hormónov v krvi.

Naučte sa žiť zdravo. Neviete ako na to? Zavítajte do našej pripravovanej praktickej školy zdravia, kde vás všetko naučíme...

http://cestouzdravia.sk 

www.facebook.com/cestouzdravia




Foto: wikipedia.org
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger