Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , , , , , , , » TCM - Vysoký cholesterol

TCM - Vysoký cholesterol

Natura Medicatrix: Laco Filo v pondelok 23. júla 2018 | 15:57

Vysoká hladina cholesterolu v krvi je jedným z mnohých rizikových faktorov spojených so srdcovým ochorením. Keď zlý cholesterol oxiduje, pripojí sa k stenám tepny a tým vzniká zápal, ktorý vedie k vysokým hladinám cholesterolu.

V skutočnosti HDL odstraňuje cholesterol z tepien, ktorý nie je potrebný a LDL ho vracia tam, kde sa zhromažďuje a spôsobuje problémy.

Vieme, že nekontrolované vysoké hladiny cholesterolu môžu viesť k život ohrozujúcim stavom, ako je srdcový záchvat. Ale vedeli ste, že môžete ísť aj svojou cestou k dobrému zdraviu? Tým, pravidelne sledujete výšku cholesterolu a dietou?

Zahrnutím potravín, ktoré znižujú hladinu cholesterolu a zároveň obmedzujúc potraviny ktoré poškodzujú cholesterol s nízkou hustotou lipoproteínov (LDL), môžete zvrátiť akékoľvek existujúce rizika srdcových ochorení. Diskutovať o tom, ako znížiť hladinu cholesterolu bez liečby, je na dlhú prednášku a tento článok na to nemá priestor.

Zatiaľ čo v čínskej medicíne existuje niekoľko diagnóz, ktoré môžu korešpondovať s vysokým cholesterolom, vo všeobecnosti sa považuje za nadbytočný syndróm YANG pečene. Prekročenie aspektu diagnózy je spôsobené tým, že telo produkuje svoj vlastný cholesterol. Pre pacientov, ktorí nekontrolujú svoj cholesterol prostredníctvom stravy, môžu byť "prilepené" v nadmernom stave.

Čínske bylinky sa považujú za oveľa menej toxické a sú bezpečnejšie ako liečba statínmi, preto mnohé z týchto bylín môžu slúžiť ako veľká alternatíva pri liečbe vysokého cholesterolu.

Len pred tým, než prerušíte akýkoľvek režim liekov na predpis, porozprávajte sa so svojím ošetrujúcim lekárom alebo praktikom TCM.

Medzi základné čínske byliny na zníženie hladiny cholesterolu patria:
Shou Wu, Jiao gu lan,  Dan shen, Da huang, Shan zha, San qi, Chuan xiong, Huang lian, Yin chen hao, Ze xie, Ye, Jue ming zi a Shu di huang.
O týchto bylinkách si postupne povieme viac. Píšem ich takto, pretože niektoré nemajú slovenský názov. Niektoré z nich poznáte napr.: Dan shen - Salvia miltiorrhiza - šalvia červenokorenná alebo Da huang - Radix et Rhizome rei - rebarbora.

Je preto dobrý nápad navštíviť kvalifikovaného praktického lekára TCM. Bude vám vedieť odporučiť správnu čínsku bylinu pre váš vysoký cholesterol na základe vášho konkrétneho obrazu príznakov.

Odporúčania pre pacientov :

Dve dobré a ľahké veci, ktoré môžu pacienti začať robiť hneď. Tieto odporúčania svojpomoci sú mimo mnohých známych zmien v stravovaní a životného štýlu.

Zelený čaj - Zdá sa, že zelený čaj zvyšuje HDL a znižuje celkový cholesterol, podľa klinických štúdií. Kvalita čaju pravdepodobne bude mať na zreteli jeho účinnosť a zdá sa, že niektoré rastúce miesta tiež prispievajú k účinku. Zelený čaj je chladivý na organizmus, preto ho treba používať opatrne. Má vysoký obsah jodu, preto nie je vhodný pre deti.

Jablká - každý deň konzumujte aspoň 2 jablká. Znižuje oxidáciu LDL cholesterolu, čo účinne spomaľuje tvorbu neporiadku v tepnách. Flavanoidy u jabĺk zjavne významne znižujú riziko koronárnej úmrtnosti. Jablká obsahujú fenoly, ktoré znižujú hladinu LDL a zvyšujú hladiny HDL.

A teraz k receptu, ktorý pomáha znižiť cholesterol.

zloženie:
Goji-bobule - 10 gm
Chryzantéma (ju hua) - 10 gm
Reishi - 10 gm
1. Vypláchnite bylinky a dajte do 4 šálok studenej vody nasekané reishi a goji-bobule. Keď voda zovrie pridáme chryzantému a na strednom ohni varíme ešte 20 minút
2. Sceďte a pite len čaj.

POUŽITIE:
Pravidelne užívajte (3 až 5-krát / týždeň), kým nebude hladina cholesterolu pod kontrolou. Užívajte maximálne jeden mesiac v kuse. Potom pravidelne sa venujte prevencii. Urobte raz za mesiac 3-5 x kúru podľa toho ako vysoký je cholesterol.


Zapamätajte si. Nie je náhradou za lekársku starostlivosť.

Ak si nie ste istí, či je táto kombinácia vhodná pre váš organizmus, požiadajte svojho odborníka na tradičnú čínsku medicínu o ďalšie rady.

Foto: wikipedia


Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger