Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , , , , » Energetika neskorého leta - sezóna prvku Zeme 1

Energetika neskorého leta - sezóna prvku Zeme 1

Natura Medicatrix: Laco Filo v pondelok 27. augusta 2018 | 13:30

Dni sú čoraz kratšie, ale ešte stále je svetlo. Vzduch je chladnejší v dopoludňajších hodinách ale v popoludňajších hodinách sa zahrieva. Zhromažďujeme potraviny zo záhrad, zatiaľ čo sledujeme a čakáme na neskoršie dozrievanie niektorých plodín. Aj deti sa chystajú do školy. Nie je to už letný čas, ale ani to naozaj nie je jeseň - prešli sme do neskorého leta.

Väčšina z nás už počula o neskorom lete, kedy teplý žiariaci čas nastúpi predtým, ako sa dostaví jeseň. V čínskej medicíne je to špeciálna sezóna, ktorá je sama o sebe. Pravda, sezóna zahŕňa štyri konkrétne časy roka, nielen neskoré leto. Neskoré leto je čas vyrovnávania a stabilizácie pri prechode z jednej sezóny na druhú. Toto ročné obdobie sa zameriava na centrovanie, uzemnenie, rovnováhu a poskytuje nám skvelé možnosti na vyživovanie nášho tela, najmä tráviaceho systému.

Prečo sú ročné obdobia dôležité
V teórii piatich prvkov čínskej medicíny, každá sezóna (jar, leto, neskoro leto, jeseň a zima) má vlastnú energetickú dynamiku a pohyb Qi (energie). Odchádzajú, pretekajú a prichádzajú z jedného obdobia do druhého. Pochopenie energetickej povahy každej sezóny nám pomáha prispôsobiť sa tak, aby sme elegantne prešli z jednej fázy do druhej. Napríklad - vediac, že jarné obdobie je vietor, pomáha tým, ktorý sú náchylný na vietor, ako je epilepsia, bolesti hlavy, hnev a alergie, aby prijali primerané opatrenia, aby boli menej ovplyvnený sezónnym posunom. Zima nás povzbudzuje k odpočinku a ukľudneniu, aby sme sa zamysleli nad sebou - leto nás pozýva, aby sme sa rozširovali a boli aktívni. Nie je potrebné, aby sme sa každú sezónu išli zblázniť alebo sa báli, ale skôr vedomie využiť ich povahu a podnebie nám môže pomôcť stať sa flexibilnejšími a prispôsobivejšími. Môžeme prijať a ťažiť z cnosti a požehnania každej sezóny skôr, než bojovať proti nim a urobiť sami seba nešťastných.

Energetika neskorého leta
Je ovládaná prvkom Zeme, neskoré leto, predstavuje jadro tela, rovnováhu a neutralitu. Je to sezóna takzvanej "zlatovlásky", kde nechceme extrémy - nie príliš horúco alebo príliš chladno - ale práve s malým ochladením alebo teplom podľa potreby. Možno trochu kyslé, štipľavé, slané alebo horké podľa potreby. Táto sezóna upravuje žalúdok a slezinu (a pankreas) a reguluje tráviacu vitalitu. Popremýšľajte o tom ako o kuchyni alebo centre domu vo svojom tele. Tieto orgány, ktoré sú zodpovedné za transformáciu jedla a nápoja, čo sa stane s Qi, s krvou a tekutinami a esenciami, lebo telo potrebuje toto všetko pre telesné funkcie. Keď je prvok Zeme v rovnováhe, sme schopní podporovať seba a tých okolo nás. Poskytujeme a dostávame primerane. V rovnováhe prvku Zeme nám dáva silné svaly, živú energiu a schopnosť jasne premýšľať a študovať. V nerovnováhe je telo slabé, svaly sa strácajú a sú mäkké, často dochádza k obezite a disharmóniám tráviaceho traktu. Západné modely to prezentujú ako: kandidózu, cukrovku, PMS, fibromyalgiu, IBS, prolaps a zlyhanie rastu a rozvoja u detí. Keď je telo v nerovnováhe, môžeme sa stať nepríjemnými, nadmerne vyživujúci až po bodavú bolesť, lepkavý, zahlienený ...

Pokračovanie

Foto: pixbay.com
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger