Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , , , , » Energetika neskorého leta - sezóna prvku Zeme 3

Energetika neskorého leta - sezóna prvku Zeme 3

Natura Medicatrix: Laco Filo v pondelok 27. augusta 2018 | 14:56

pokračovanie predchádzajúceho článku

Yinový orgán slezina

Slezina kontroluje svaly - V zdraví svaly budú pevné, silné. Človek sa nebude cítiť slabý a unavený. Stav sleziny je najdôležitejším faktorom pri určovaní množstva fyzickej energie, ktorú človek cíti.
Slezina je pôvodom krvi - je nevyhnutná pre generáciu krvi. Nedostatok v tejto oblasti sa prejaví ako nedostatok krvi a vedie k anémií.

Slezina dvíha a drží - najmä pozdĺž strednej časti tela, drží orgány na svojich miestach. Ak je slezina slabá, v tele dôjde k prolapsu. Hemoroidy, padnutý žalúdok, padnutá maternica, inkontinencia. Ak je slabá slezina vzniká spontánne krvácanie z nosa, zubov, uši, oči, konečníka.

Slezina nerozpúšťa za studena vlhkosť. Príliš veľa surových, studených alebo vlhkých potravín chladí tráviaci oheň a vytvára ťažké, husté a lepkavé telové hlieny, kvasinky, prírastok hmotnosti a edémy.

Vzory nevyváženosti sleziny zahŕňajú:

Nedostatok sleziny Qi - vyčerpanie, únava, nedostatok chuti do jedla, nestrávené jedlo v stolici, voľné stolice, hnačky. Vidíme to napríklad na modeloch ako je PMS, fibromyalgia alebo chronická únava.

Slezina nedostatok Yangu - pomalé trávenie, prírastok hmotnosti, prolaps orgánov.

Slezina vlhkosť - bolesť svalov, vyčerpanie, nevoľnosť, zvracanie, chronické infekcie, alergie, chronická únavá a kvasinky.

Yangoví orgán-žalúdok.

Pod kontrolou sleziny je žalúdok zodpovedný za správne "spracovanie a rozkladanie" našich potravín. Ako "pôvod kvapalín" vyžaduje žalúdok adekvátne Yin (tekutiny) vo forme enzýmov a tekutín na trávenie potravín. Tiež nemá rád príliš horúce a suché, čo sa stane, keď jeme príliš veľa teplých, bohatých, korenených jedál alebo sušených potravín, ktoré nás môžu dehydrovať. Nepoužívajte však príliš veľa nápojov, keď budete jesť, čo zriedi enzýmy, ktoré žalúdok produkuje s jedlom. Žalúdok tiež poškodzujeme, keď konzumujeme rýchlo alebo nedokážeme správne žuť naše potraviny, ktoré sa zmiešavajú so slinami spolu s jedlom. Spomaliť, žuť a obmedziť tekutiny s jedlom robí obrovský rozdiel a zázraky.

Vzory nesúladu žalúdka zahŕňajú

Nedostatok YIN žalúdka sa môže objaviť ako reflux, vredy a oheň srdca.

Nedostatok QI žalúdka - pomalé trávenie, plynatosť, nadúvanie, pocit plnosti v epigastriu.
Žalúdok a slezina sa nazývajú "koreň postnatálneho neba Qi", pretože sú pôvodom Qi, krvi, tekutín a esencií, ktoré vznikli po narodení. Ak máte tráviacu vitalitu, máte zdravie. Dokonca aj v prípade choroby, ak nájdeme silný pulz žalúdka, prognóza pre zotavenie je dobrá.

Tkanivo - Telo a svaly. Keď sú orgány Zeme silné, máme pevné svaly a trvalú energiu. Môžete tancovať a skákať po schodoch. Keď je Zem slabá, svaly budú ochabnuté, pneumatiku okolo brucha získate ľahko a prepad svalov a orgánov môže obrazne vyzerať - ako zosuvu pôdy, forma tela sa neudrží. Sú tu dve cesty. Ak podporujeme prvok Zeme s vhodným jedlom, dovoľujeme mu aby svaly zostali silné alebo budovať, rovnako fyzickou aktivitou je nevyhnutné na posilnenie svalov, čo následne posilní žalúdok a slezinu.

Zmyselný orgán - pery a ústa. Akékoľvek disharmónie alebo stav týchto pier a úst obvykle odráža patológiu sleziny a / alebo žalúdka. Vzory, ktoré vidíme pri slabosti sú napríklad afty.

Emócie - Obavy a plač. Vhodná starostlivosť vytvára akciu. "Zamkol som dvere?" Otočíte sa a skontrolujete, či ste zamkli. Nevhodné znepokojenie je znepokojujúce kvôli obavám. Áno, niektorí ľudia sa obávajú, že sa musia obávať - určite sa niečo musí v tomto prípade pokaziť ... áno, je to závislosť na emóciách. Plač prekonáva premýšľanie, stále sa uviazne v procese a nikdy sa nepodieľa na činoch. Pridajte trochu nervóznu srdcovú energiu a máme úzkosť alebo nepríjemnosť.

Myseľ -YI. Yi nám dáva možnosť študovať a mať krátkodobú pamäť. Ako dobre si spomeniete, čo ste práve čítali?
Cnosť a reciprocita sú cnosti Zeme. Umožňuje nám mať silu a stabilitu v tele, myseľ a byť v činnosti.

Potrebujete poradiť? Buďte súčasťou rastúceho trendu prírodnej tradičnej medicíny. Rezervujte si svoj čas

Foto: pixbay.com


Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger