Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , , , , , » Poznáte konštitúciu svojho tela podľa TCM?

Poznáte konštitúciu svojho tela podľa TCM?

Natura Medicatrix: Laco Filo v pondelok 6. augusta 2018 | 12:14

Tradičná čínska medicína sa domnieva, že fyzická konštitúcia každého človeka je iná. Vaša konštitúcia je oveľa viac než len tvar vášho tela.

Konštitučný typ človeka je spojený s genetickými a ako aj postnatálnymi vplyvmi, ktoré zahŕňajú vaše životné prostredie, stravu, povolanie, emocionálne vplyvy a vzťahy.

Prečo je dôležité poznať váš konštitučný typ?

Čínska medicína uznáva, že rôznymi typy konštitúcie je potrebné zaobchádzať rôznymi spôsobmi, ako je všeobecný životný štýl a strava, ako aj rastlinný liek a akupunktúrny vzorec, aby bol organizmus vyvážený.

Ak príde štvorčlenná rodina k praktikovi, tak po kontrole každého člena rodiny dostane iný typ terapie, bylín, či akupunktúry. Je to spôsobené ich rôznymi konštitúciami (vrátane veku, pohlavia, choroby v anamnéze, akýchkoľvek liekov, ktoré v súčasnosti užívajú, atď.). Navrhujú sa aj diétne zmeny podľa jednotlivých prípadov.

Tiež mám za to, že pre všeobecnú starostlivosť o zdravie, každý človek potrebuje individuálny plán na zlepšenie svojho zdravia. Napríklad niekedy dvaja ľudia môžu mať rovnaký prírodný doplnok, ale bude to mať veľmi odlišnú odpoveď na organizmus. Niektorím ľuďom sa môže zdravotný stav zlepšiť a iní sa po užití môžu cítiť dobre, alebo nemusí mať žiadny účinok na zlepšenie zdravia.

Ako zistíte aký ste konštitučný typ?

Odporúčam vám, aby ste si našli svojho praktického lekára tradičnej čínskej medicíny a raz alebo dvakrát do roka ho aj preventívne navštívili. Nielen zistiť svoj konštitučný stav, ale tiež získať nejaké rady o životnom štýle a strave, ktoré najviac vyhovujú vášmu telu.

Môžete zmeniť svoju nezdravú konštitúciu?

Ako teraz viete, konštitučný typ každého človeka je spojený s prenatálnymi vplyvmi, ktoré nemôžete zmeniť ale postnatálny vplyv, ktorý sa dá a môžete zmeniť.

Čínska medicína môže zistiť, čo je za vašou vnútornou disharmóniou orgánov alebo nevyváženosťou a opätovné vyvážiť váš organizmus pomocou akupunktúry, bankovania, masážou, čínskymi bylinnými prípravkami, diétou a návrhmi životného štýlu.

Počas celého vášho života sa vaša konštitúcia mení aj v dôsledku mnohých problémov, ako je zmena bydliska, po veľkej operácii, po dlhotrvajúcom ochorení, po pôrode, menopauze atď.

Čo na záver?

Každé telo môže byť zdravé a krásne. Navrhujem vám, aby vaše telo bola ako záhrada. Ak sa o ňu dobre postaráš, prežije, ak ju zanedbáš, stane sa nezdravým a neatraktívnym.

pokračovanie:

Nedostatok QI
Nedostatok krvi
Nedostatok Yangu
Nedostatok Yinu
Stagnácia Qi alebo krvi
Nadbytok Yangu





Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger