Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , » 5 spôsobov, ako vyživiť svoju slezinu

5 spôsobov, ako vyživiť svoju slezinu

Natura Medicatrix: Laco Filo v streda 19. septembra 2018 | 13:25

Východná výživa nie je založená na kalóriách, mineráloch alebo vitamínoch. Namiesto toho sa zameriava na potraviny, ktoré energicky podporia orgány rozhodujúce pre metabolické zdravie vrátane žalúdka, sleziny, obličiek a pečene.

5 spôsobov, ako vyživiť svoju slezinu

Jedzte viac varených a teplých jedál. Strava s vysokým obsahom surových a studených potravín je pre slezinu ťažšie stráviteľná, čím sa vytvára viac nedostatku sleziny Qi. Ak si chcete vychutnať svoje šaláty, môžete to aj naďalej robiť ale len s mierou. V tom istom duchu sa vyhýbajte jedeniu neskoro v noci alebo stravovaniu počas stresu, pretože vám to slezina zučtuje.

Jedzte viac potravín podporujúcich slezinu. Potraviny, ktoré naprávajú nedostatok sleziny Qi patria sem: ovos, špalda, sladká ryža, mrkva, tekvica, jam, sladké zemiaky, čierne fazule, okrúhlica, dobre uvarená ryža, ďatle, ančovičky, hovädzie mäso, makrela, tuniak, kurčatá, hovädzia pečeň alebo obličky. Ak chcete pomôcť ľahkému tráveniu, namočte zrná na 8 hodín, alebo cez noc, pred varením. Verte mi, je to rozdiel namočené a hneď spracované!

Jedzte pravidelne. Ak obedujete o 13:00, užite si to znova o 13:00 zajtra. Slezina miluje plán a pravidelnosť! A to vo všetkom. Päť menších cez deň rozložených jedál je lepšie pre slabé sleziny ako tri veľké jedlá za deň.

Vytvorte si radosť z jedla. Slezina ju miluje, keď sme v spoločnosti a vychutnávame si jedlo spoločne. Jesť s potešením je darom zdravej slezine a vychutnávať jedlo tiež znamená, že sa s ňou stretávame. Viac krát a poriadne prežutá potrava pred prehltnutím pomáha slezinným tráviacim procesom. Takže, žiadne naháňanie počas vášho obeda, alebo pracovať a sem tam si ukúsnuť z jedla! Namiesto toho, ak to počasie dovolí, vezmite si obed von a vychutnajte si ju na čerstvom vzduchu. Vaše bruško vám poďakuje. Toto je obzvlášť dôležité pre tých, ktorí prekonávajú poruchy príjmu potravy, pretože spoločne sa radovať zo zdravého potešenia s jedlom je taktiež  liečenie.

Pomôžte slezine preventívne aby fungovala v pohode. Použite bylinné liečivé polievkové zmesi, ktoré budete variť spolu s dennou varenou stravou. Nič lepšie neurobíte pre svoj organizmus.

Potrebujete poradiť? Informujte sa tu. Naučte sa ovládať svoje zdravie pomocou stravy.

FOTO
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger