Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , , » Choroby spôsobené "zdravým" jedlom

Choroby spôsobené "zdravým" jedlom

Natura Medicatrix: Laco Filo v streda 12. septembra 2018 | 9:11

Dnes sa mnohí vážne pokúšajú stravovať správne. Ale vzhľadom k veľkému množstvu protichodných informácii, ktoré často obsahujú polopravdy a preháňania, mnoho z tých, ktorí sa toho to trendu držia skončia zlým smerom. Argumenty, na ktorých sú založené moderné systémy výživy, sú jednostranné, pretože ignorujú energetický efekt potravín, ich tepelné vlastnosti a stráviteľnosť. Už Matthioli v 16 storočí popísal takéto energetické účinky vo svojom herbari. Ale slepá viera vo vede a dôverčivosť tých, ktorí hľadajú pomoc, vedie k tomu, že ľudia si postupne "v kútiku duše" všímajú, že ten alebo ten stravovací systém im nevyhovuje, ale naďalej v ňom zotrvávajú. A možným dôvodom je, že autor iného zdravého stravovania, na samom začiatku varoval: Akákoľvek zmena môže mať zlé následky pre organizmus.

Hlavným problémom všetkých moderných systémov výživy a stravy je, že zanedbávajú energetický aspekt, tepelný účinok výrobkov. Všetky moderné a vedecké metódy založené na západnej fyziológii, výžive, odporúča príliš veľa surových rastlinných potravín, mliečne výrobky a ovocie, ktoré pripravuje živnú pôdu pre rozvoj slabosti YANG-u a vlhkosti sleziny. Slezina je týmto veľmi oslabená a produkcia získaného QI (energie) z potravín akokoľvek kvalitných je oslabená.

Nižšie sú uvedené jedlá a stravovacie návyky počas raňajok, ktoré odporúčajú rôzne výživové systémy a pri dlhodobom alebo nadmernom používaní spôsobujú mnohým ľuďom nedostatok QI (energie) v slezine:

- syr, mlieko, jogurt, iné výrobky z kyslého mlieka
- surová zelenina, surové obilniny vo forme pyré z čerstvého obilia, obilnín alebo takzvaných müsli
- veľké množstvá ovocia a južného ovocia, vrátane banánov, pomarančov a kiwi, ako aj ovocných šalátov
- veľké množstvo nápojov, aj keď nie je smäd
- hladovanie, odmietnutie raňajok
- sendviče so syrom alebo džemom, obilné vločky s mliečnymi výrobkami, surové ovocie na raňajky.

"Najpopulárnejšie" (ľutujem tento výraz) odporúčanie hovorí, že ráno je najlepšie konzumovať iba surové ovocie. Možno neviete, ale takéto raňajky môže vydržať len zanedbateľné percento ľudí. Väčšina z tých, ktorí sú vedení a stále sa radia týmito "nezmyslami", ktoré podporuje predaj miliónov kópií kníh, poškodzujú QI sleziny a YANG obličiek, ich životnú energiu, zdravie, radosť zo života, kvalitu života všeobecne, a to najmä u starších ľudí. Slabosť sleziny a ľadvín vytvára priaznivé podmienky pre detské alergie - to sa stane, keď pred alebo v priebehu tehotenstva drží matka diétu alebo nejakým iným spôsobom je oslabená slezina matky. To podporuje vývoj toxínov v čreve a oslabuje imunitný systém.

Tieto vyššie uvedené potraviny nie sú ľahko stráviteľné, silne zaťažujú žalúdok - slezinu a pritom tráviaca energia je najsilnejšia ráno. Ráno je najlepší čas na extrakciu živín z potravín, kde je maximálne množstvo QI potrebného na aktívny deň. Môžete ho získať zo zdravých teplých raňajok: varené cereálie s pikantnými alebo sladkými koreninami, krupicu,... (recepty nájdete tu a tu)

Čo spôsobuje podvýživu v našom živote?

Choroby spôsobené podvýživou z potravinárskych výrobkov a priemyselnej výroby. To sú potraviny, ktoré v dôsledku nevedomého postoja k výžive do určitej miery vedú k nedostatku QI v slezine:

- továrenský cukor a všetky výrobky, v ktorých je prítomný: sladkosti, čokoláda, cukrovinky, kečup, limonáda, koly atď.
- výrobky obsahujúce veľký počet fosfátov: koly, džúsy, spracované syry, priemyselne spracované klobásy a údené produkty.
- potraviny neobsahuje QI a sú priemyselne spracované: konzervy, hotové jedlá, vrátane omáčok, polievok a koreniacich zmesí, polotovarov na pečenie, chlieb, žemle...
- vysokokvalitná múka, cestoviny,
- mrazené alebo čerstvo zmrazené potraviny z predajní zdravia, supermarketov: mäso, zelenina, chlieb, maslo atď.
- varené alebo ohrievané potraviny v mikrovlnnej rúre
- maslo zo supermarketu.
- rastlinné oleje a tuky nízkej kvality, margaríny.
- ľadové nápoje
- úplné odmietnutie vareného jedla

Choroby spôsobené "zdravým" jedlom môžeme eliminovať ak poznáme tepelné a chuťové vlastnosti potravín, kedy a ako ich pripravovať.

Potrebujete poradiť? Buďte súčasťou rastúceho trendu prírodnej tradičnej medicíny. Rezervujte si svoj čas

Foto
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger