Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , , , , , » TCM - Nedostatok Yin-u

TCM - Nedostatok Yin-u

Natura Medicatrix: Laco Filo v pondelok 10. septembra 2018 | 8:07

Nedostatok YIN-u

Príčiny: nedostatok YIN-u znamená nedostatok (krvi a telesných tekutín, ktoré hydratujú rôzne časti tela. Veľa dôvodov, môže spôsobiť nedostatok YIN-u, ako je genetika, dlhotrvajúca choroba, po operácii, po pôrode, konzumácia horúcich a korenených jedál, vnútorné disharmónie orgánov a život vo veľmi horúcom prostredí (pekáreň,...)

Hlavné pridružené orgány: obličky, pečeň, pľúca, žalúdok.

Hlavnými príznakmi: veľmi smädný, červená tvár, suchá koža, vyrážka alebo svrbenie kože, popraskané pery, päty a prsty rúk a nôh, návaly horúčavy, pálenie záhy, nespavosť, živé sny, červený jazyk bez povlaku, suché stolicu, tuhosť organizmu a vŕzganie z kĺbov.

Títo ľudia môžu mať nasledujúce choroby: hyperaktívna štítna žľaza, predĺžená menopauza, vysoký krvný tlak, úzkosť alebo reflux.

Životný štýl a strava: Odporúčame vyhýbať sa teplým a suchým podmienkam, najmä ak cvičíte, pite viac vody alebo polievky, vyhýbajte sa jedlám horúcim a koreneným jedlám ako chilli, cibuľa, zázvor, cesnak, jahňacie, zverina, mäkkýše (hlavne ak máte suchú a svrbivú pokožku). Jedzte chladiace potraviny, ako je zeler, špenát, med, mrkva, čínska kapusta, uhorky, baklažán, hruška, biele huby, vodný melón, zelená listová zelenina, pomaranč, citrón a rajčiaky.

pokračovanie:

TCM - QI, XUE, YIN, YANG
Nedostatok QI
Nedostatok krvi
Nedostatok Yangu
Stagnácia Qi alebo krvi
Nadbytok Yangu




Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger