Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , , , , , » TCM - Stagnácia QI a krvi

TCM - Stagnácia QI a krvi

Natura Medicatrix: Laco Filo v pondelok 24. septembra 2018 | 10:51

Stagnácia QI alebo krvi

Príčiny: Tento typ ústavy prežíva nedostatok obehu, Qi a krv netečú správne. Qi a krv sa uviazne v určitých kanáloch a oblastiach tela, čo spôsobuje stagnáciu a disharmóniu orgánov. Tento typ konštitúcie je veľmi častý na klinike za posledných 20 rokov, čo je spojené so zvyšujúcim sa tlakom zo strany spoločnosti a čínska medicína uvažuje, že mnohé typy rakoviny sú spôsobené stagnáciou.

Hlavné pridružené orgány: pečeň, žlčník, srdce.

Hlavné symptómy: Úzkosť a depresia, nespavosť, živé sny, bolesti hlavy, stuhnutý krk a ramená, ľahké pot, predmenštruačné napätie, plnosť prsníkov pred periódou, nepríjemné pocity alebo bolesť v hypochondriakovej oblasti (boka rebier) a bokov, pomalé pohyby čriev. Niektorí ľudia môžu mať nasledujúce ochorenia alebo ochorenia: endometrióza, polycystické vaječníky, migréna, syndróm dráždivého čreva, depresia, problémy s štítnou žľazou, rakovina prsníka, cysty prsníkov, fibroidy maternice.

Životný štýl a strava: Vhodná cvičenie vonku, najmä v zelených prostrediach, je veľmi dôležité, ako je chôdza, pomalý beh, jóga, tai chi, meditácia alebo plávanie. Navrhujeme aj počúvanie hudby. Vyhnite sa stresu a spomalte svoj životný štýl, porozprávajte sa s niekým, ak máte nejaké emocionálne problémy. Jedzte viac z nasledujúcich potravín, ako je zeler, zelená listová zelenina, citrón, pomaranč, koriander, zelený čaj, banán, čínska bielka a mrkva.

pokračovanie:

TCM - QI, XUE, YIN, YANG
Nedostatok QI
Nedostatok krvi
Nedostatok Yangu
Nedostatok Yinu
Stagnácia Qi alebo krvi
Nadbytok Yangu




Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger