Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , , » Imunitný systém - obrana a ochrana tela hubami

Imunitný systém - obrana a ochrana tela hubami

Natura Medicatrix: Laco Filo v utorok 10. marca 2020 | 12:37

Vitálne huby posilňujú imunitný systém a vyrovnávajú ho.

Každý deň sme vystavení útokom vírusov, baktérií, parazitov, voľných radikálov a ďalších patogénov. Väčšinou takmer vôbec nevnímame ako na nás útočia tieto patogény. Vďaka nášmu imunitnému systému má naše telo vysoko inteligentný a silný obranný systém. Ak sa oň staráme, spravidla zlikviduje väčšinu patogénov.
Dokonca aj degenerované bunky tela môžu byť našou obranou rozpoznané a odstránené. Silný imunitný systém preto hrá dôležitú úlohu pri prevencii a liečbe nielen nádorov a rakoviny.

Náš imunitný systém ovplyvňuje veľa faktorov

Environmentálne toxíny, škodlivé látky v potravinách, kozmetike a detergentoch, čistiacich prostriedkoch, nevyvážená strava, nízka vitalita a príliš málo pohybu. Všetky tieto faktory oslabujú náš imunitný systém. Rovnako ako stres, príliš veľa hektických chvíľ, smútku a starostí, nespracované duševné konflikty, trvalé fyzické preťaženie, nadmerné prechladnutie, fajčenie a nadmerná konzumácia stimulantov ako sú napríklad energetické nápoje a množstvo liekov vrátane antibiotík.

Dôsledky oslabeného imunitného systému

Výsledok: cítime sa vyčerpaní a unavený, klesá produktivita, často sme nachladnutí, trpíme opakovanými infekciami alebo dokonca trpíme vážnymi chorobami.

Výsledkom narušeného imunitného systému však môže byť nielen príliš slabá imunitná reakcia, ale aj „nadmerné“ reakcie alebo dysregulácie. Pri nadmernej reakcii imunitný systém reaguje neprirodzene silne na skutočne úplne neškodné látky. Patria sem napríklad určité potraviny, peľ, domáci prach alebo chlpy zvierat. Prichádza na neznášanlivosť a alergie.

Tiež pri autoimunitných ochoreniach, ako je diabetes typu I alebo pri zápalových reumatických ochoreniach, hrá úlohu dysfunkcia imunitného systému. Obrazne povedané, obrana pri týchto chorobách už nedokáže rozlíšiť medzi priateľom a nepriateľom. Vlastné bunky a látky v tele sú klasifikované ako nebezpečné cudzie telesá a podľa toho sa bojuje. To vedie k chronickému zápalu, nesprávnemu fungovaniu jednotlivých orgánov...

Prírodná lekáreň 

Príroda nám poskytla veľa prostriedkov, ktorými môžeme posilniť a stabilizovať našu obranu. Patria sem medzi ne aj liečivé huby, tiež nazývané medicinálne huby. Okrem pozitívnych skúseností tradičnej čínskej medicíny (TCM) sa jeho účinok medzitým potvrdil vedeckými štúdiami.

Vďaka ich bohatstvu hodnotných minerálov, vitamínov, stopových prvkov, esenciálnych aminokyselín, enzýmov a vlákniny, liečivé huby silne podporujúce náš imunitný systém. Okrem toho obsahujú ďalšie špecifické účinné látky, ktoré majú zvlášť stabilizačný účinok na našu obranu.

Adaptogénna sila liečivých húb

Ďalším prínosom liečivých húb pre náš imunitný systém je ich adaptogénny, tj vyrovnávací a regulačný účinok. Konkrétne to znamená: Ak náš imunitný systém funguje pomaly, potom je stimulovaný konkrétnou liečivou hubou, na konkrétny zdravotný problém, takže môže lepšie rozoznať patogény a bojovať proti nim. Na druhej strane, nadmerné reakcie organizmu môžu byť znížené, čo je veľmi účinné pri alergiách a autoimunitných ochoreniach.

Každá životne dôležitá huba má špecifické zloženie cenných zložiek pre náš imunitný systém. V závislosti od toho, či ich používame preventívne alebo pri vybraných chorobách, sa preto odporúčajú veľmi špecifické jednotlivé huby alebo zmesi húb.

Záver

Na prevenciu alebo obnovenie stabilného imunitného systému sú liečivé huby, ideálnym riešením.

Pridajte s k nám a začnite študovať byliny
KURZ ZAČNE OD SEPTEMBRA 2020
jeden víkend v mesiaci

Kombinácie bylín z rozborom ako aj ďalšie podrobné informácie o kurzoch











Prijímame predbežné prihlášky na kurz Liečivé byliny: lacofilo@gmail.com

FOTO
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger