Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , , » Keď vám jedlo robí zle

Keď vám jedlo robí zle

Natura Medicatrix: Laco Filo v pondelok 30. septembra 2019 | 12:29

Potravinové alergie a medicinálne huby

Koža svrbí, jazyk horí alebo zviera žalúdok: Počet ľudí trpiacich alergiou na potravu je v priemyselných krajinách stále vysoký. Preto je dobré vedieť, že s mykoterapiou - liečením húb - je k dispozícii ľahko použiteľná a dokázaná naturopatická liečba. Liečivé huby pri potravinových alergiách tak môžu úspešne zmierniť príznaky, ako aj ich použitie.

Rôzne spúšťače

Vo všeobecnosti môže každé jedlo spôsobiť alergickú reakciu. Rovnako rôznorodé ako spúšťače sú príznaky potravinovej alergie. Časté sú kožné reakcie, ako je svrbenie, opuch, sčervenanie, škrípanie a žihľavka. Tiež vodnaté oči, výtok z nosa a kýchanie, astmatické záchvaty s dýchavičnosťou, kŕče v bruchu alebo hnačka. Vo veľmi zriedkavých prípadoch môžu závažné alergické reakcie viesť k život ohrozujúcemu zlyhaniu obehu, anafylaktickému šoku. Pri všetkých alergiách na jedlo sa preto odporúča starostlivé diagnostické vyhodnotenie a liečba.

Liečivé huby regulujú nadmerný imunitný systém

Odborníci sa zhodujú: alergie sú takmer vždy spôsobené „nadmernou“ obrannou reakciou imunitného systému na skutočne neškodné látky. V prípade potravinových alergií ide o malé bielkovinové zložky v potrave. Liečivé huby sa kvôli svojmu bohatstvu ß-glukánov považujú za najsilnejšie imunitné modulátory, ktoré príroda ponúka.
Osvedčili sa aj pri potravinových alergiách, pretože môžu prebytočný imunitný systém - a tým aj koreň choroby - vrátiť do zdravej rovnováhy. ß-glukány sú podporované ďalšími hodnotnými zložkami, ako je ergosterol (vitamín D2) a stopové prvky, ako je zinok a selén.

Liečivé huby patria medzi najstaršie prírodné lieky na svete a po stáročia sa úspešne používajú v tradičnej čínskej medicíne (TCM).

Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger