Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , , , , , » Emócie v TCM - slezina

Emócie v TCM - slezina

Natura Medicatrix: Laco Filo v štvrtok 30. januára 2020 | 12:14

Emócie v tradičnej čínskej medicíne


V tradičnej čínskej medicíne sú emócie a fyzické zdravie úzko spojené. Smútok, nervové napätie a hnev, strach, strach a nadmerná práca sú spojené s konkrétnym orgánom v tele. Napríklad podráždenosť a nevhodný hnev môžu ovplyvniť pečeň a viesť k menštruačnej bolesti, bolesti hlavy, sčervenaniu tváre a očí, závratom a suchu v ústach.

Diagnóza v tradičnej čínskej medicíne je vysoko individuálna. Akonáhle je orgánový systém identifikovaný, jedinečné symptómy pacienta určujú liečebný prístup.

Slezina

Emócie: Strach, premýšľanie alebo prílišná orientácia na určitú tému, nadmerná duševná práca.
Funkcia sleziny: Trávenie potravín a absorpcia živín. Pomáha pri tvorbe krvi a energie. Udržuje krv v krvných cievach. Spojený so svalmi, ústami a perami. Podieľa sa na myslení, štúdiu a pamäti.
Príznaky nerovnováhy sleziny: Únava, strata chuti do jedla, hlienový výtok, slabé trávenie, brušná distenzia, riedka stolica alebo hnačka. Slabé svaly, svetlé pery. Cyanóza, nadmerný menštruačný výtok krvi a ďalšie poruchy krvácania.
Ochorenia sleziny: nedostatok QI sleziny, oslabená QI sleziny, nedostatok YANG sleziny.

Liečba v TCM

Keďže príznaky týchto syndrómov TCM v alternatívnej medicíne môžu súvisieť s celým radom zdravotných problémov, je dôležité poradiť sa so svojím lekárom, praktikom, ak máte akékoľvek zdravotné problémy. Samoliečba zdravotného stavu a zabránenie alebo oneskorenie štandardnej starostlivosti môže mať vážne následky.

Pokračovanie:

Slezina
Pľúca
Pečeň
Srdce
Obličky

FOTO
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger