Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , » Mágia kuracej polievky

Mágia kuracej polievky

Natura Medicatrix: Laco Filo v pondelok 24. februára 2020 | 14:13

Vedeli ste že že kuracie polievka je skutočne najlepším liekom na chrípku?

Aj keď neexistuje žiadny skutočný liek na bežné prechladnutie, je tu veľa, čo môžete urobiť pre zmiernenie vašich príznakov. Predtým, ako sa pustíte do liečiv od lekára, môže byť najlepším liekom pre vás práve jednoducho polievka - konkrétne kuracia polievka s rezancami.

Výdatná misa kuracej polievky s rezancami môže pomôcť pri upchanom nose a zmiernení príznakov chladu.

Čistý vývar je ohrievajúci a upokojujúci, vďaka čomu je skvelým zdrojom hydratácie, keď ste chorí, najmä ak máte bolesti v krku.

Okrem zrejmých výživových výhod mrkvy, zeleru, petržlenu, kalerábu, cibule... a kurčaťa má kuracia polievka aj ďalšie zdravé benefity.

Teplý vývar môže utíšiť bolesť v krku a zaistiť hydratáciu organizmu, vdychovaním pary vám môže pomôcť vyčistiť nos, soľ môže stimulovať vaše chute, povzbudzuje vás k jedlu viac, aj keď je jedlo chutné a dokonca aj obsah tryptofánu v kuracom vývare môže pomôcť. Ak chceme znásobiť účinky kuracej polievky, pridajte aj niekoľko plátkov zázvoru. Zázvor pomôže udržať teplo v organizme a roznesie všetky výživné látky do celého organizmu. V čínskej medicíne zázvoru vravíme, že je poslíček.

Kura v polievke ponúka množstvo výhod. Má vysoký obsah bielkovín, ktorý pomáha imunitnému systému a je tiež dobrým zdrojom vitamínov a minerálov, napríklad vitamínov B, ktoré zvyšujú imunitu a pomáhajú pri trávení.

Kuracie mäso má tiež vysoký obsah tryptofánu, ktorý pomáha telu produkovať serotonín, ktorý môže vylepšiť vašu náladu a dodá vám pocit pohodlia, vďaka ktorému sa z kuracej rezancovej polievky stane skutočne príjemné a liečivé jedlo.

Tak čo? Keď niečo na nás "lezie", neskúsite túto jednoduchú alternatívu? Ja sa jej držím :)

FOTO
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger