Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , , , , , , , » Opuchnuté lymfatické uzliny

Opuchnuté lymfatické uzliny

Natura Medicatrix: Laco Filo v štvrtok 26. marca 2020 | 13:11

Lymfatické žľazy fungujú ako väčšina orgánov v našom tele, ktoré si všímame až vtedy, ak je s nimi zlé.

Čokoľvek môže spôsobiť problém v tejto oblasti, mali by nasledovať prirodzené liečivé stratégie, ktoré by významne prispeli k zlepšeniu funkcií lymfy.

Ak existuje problém chronicky opuchnutých lymfatických uzlín, potom je pravdepodobné, že náš imunitný systém potrebuje pomocnú ruku.

Akumulácia toxicity v tele je hlavným prispievateľom mnohých chronických chorôb a lymfa pomáha telo očistiť, čo je najdôležitejší prvý krok k aktivácii zdravia.

Ak máte dôvod sa domnievať, že váš systém bude pravdepodobne potrebovať očistenie, napr. akákoľvek anamnéza so zlým zdravotným stavom kože, čriev alebo obličiek, alebo ak jednoducho cítite, že nahromadené preťaženie vo všeobecnosti malo nepriaznivý vplyv na vaše zdravie, potom konzumácia určitých bylín a čistej stravy s pohybom môže byť to najlepšie, čo môžete urobiť pre pomoc vášmu telu a lymfatickému systému.

Lymfa má svoj vlastný obeh. Pretože sa pohybujeme, lymfa sa tiež hýbe. Ak sme bez pohybu, lymfa stojí a nevyhnutne príde k jej preťaženiu a opuchom. Jedna z výborných vecí je lymfatická masáž, čo je vynikajúca voľba, ak je k dispozícii.

Pri chronických problémoch, keď je liečba dlohodobo potrebná, páči sa mi ľahkosť, pohodlie a sila tinktúr. Navyše je oveľa jednoduchšie pridať v prípade potreby inú bylinku. V akútynch stavoch dávam prednosť čajovým zmesiam, špecifickým polievkový zmesiam, ak chceme využiť veľmi silné účinky v kratšom časovom horizonte, čo môže byť veľmi dobré, keď sa používa v dostatočných dávkach.

Základné byliny použiteľné pre lymfatický systém

Ďatelina červená, Echinacea purpurová, Lipkavec obyčajný, Lýčidlo americké, Nechtík lekársky

Ďatelina červená 

Ďatelina červená, najmä kvety, ale aj list, je bylina, na ktorú sa môžeme spoľahnúť pri zlepšovaní zdravia lymfatického systému.

Echinacea purpurová

Echinacea je vo fytoterapeutickej medicíne mimoriadne dôležitá bylina pre svoje rozsiahle výhody na imunitný systém. Takisto sa považuje za účinný „alternatívny“ alebo prostriedok na čistenie krvi. Ako ukázali opakované klinické skúsenosti, nie je pochýb o tom, že môže byť prínosom pre ľudí trpiacich chronickým lymfatickým preťažením. Echinacea má ohrievajúce vlastnosti, takže sa môže použiť na dosiahnutie rovnováhy vo vzorcoch, ak existuje obava z prílišného chladiaceho účinku ďateliny. V mnohých prípadoch chronického zdravotného problému, ktorý sa týkal lymfy, by sa Echinacea mala považovať za nevyhnutnú v každom recepte.

Lipkavec spp.

Lipkavec spolu s nechtíkom a líčidlom americkým, patria medzi primárne „lymfatické trio“. Tri byliny, ktoré majú najväčší priamy vplyv na lymfatické zdravie alebo preťaženie. Je to silný očistný spojenec a keďže má výrazne chladný charakter, je obzvlášť dobrý pre ľudí ktorý majú v sebe veľkú horúčosť, keď sa vyžaduje jej očistenie.

Nechtík lekársky

Nechtíka je prvou bylinkou na zozname lymfatických liekov. Je mimoriadne jemný a môže si ho vziať ktokoľvek v akomkoľvek veku alebo s akýmkoľvek problémom.

Sladké drievko

Použitie sladkého drievka v tomto prípade je tu preto, aby pomohla spojiť ostatné bylinky dohromady, urobiť liek chutnejším aj pre svoje značné tonizujúce výhody. Používame ho v akomkoľvek recepte ako poslíčka (v TCM) alebo vo farmacii (remedium corrigēns (látka upravujúcu chuť a vôňu prípravku)).

Líčidlo americké

Líčidlo americké je najsilnejšia z bylín na použitie pre lymfu. POZOR, ale musí sa používať s veľkou opatrnosťou a rešpektom. Naozaj by sa mal používať pod vedením osoby, ktorá je s bylinkou oboznámená a má skúsenosti s používaním príslušného extraktu, ktorý používa. Dôvodom tohto posledného bodu je to, že rôzne prípravky koreňa amerického ličidla sa môžu značne líšiť v ich sile a úroveň potrebná na jeho fungovanie nie je tak ďaleko pod úrovňou, ktorá spôsobí toxicitu. Malo by sa používať iba veľmi malé množstvo koreňa a iba vtedy, keď to vyžaduje závažnosť stavu.

Dávka je kľúčom k úspechu bylinnej medicíny, príliš málo nepomôže a príliš veľa môže škodiť. Správna dávka je to čo telo môže využiť na svoj najlepší potenciál.

Je dôležité, aby ste pochopili, že optimálny rozsah dávok sa bude líšiť v závislosti od rôznych prípravkov rôznych spoločností alebo odborníkov z praxe. Preto prídite študovať bylinky, naučíte sa ako s nimi pracovať, pripravovať aby sme mali stabilné výsledky.

Receptár

FOTO

POZNÁMKA:
Obnovte svoj organizmus. Varte si denne 15 minútovú zeleninovú polievku. Návod ako na to nájdete tu. Výhodou je, ak budete variť denne v tú istú hodinu. Prečo? Slezina potrebuje pravidelnosť a potom sa vám odvďačí. 

Trápi vás suchý kašeľ? 
Polievka na imunitu 
Čaje pre deti
Vyživujeme krv
Pár videi

KURZ ZAČNE OD SEPTEMBRA 2020
jeden víkend v mesiaci


Kombinácie bylín z rozborom ako aj ďalšie podrobné informácie na kurzoch











Prijímame predbežné prihlášky na kurz Liečivé byliny: lacofilo@gmail.com
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger