Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , , » Bylinky pre zdravie - zápcha

Bylinky pre zdravie - zápcha

Natura Medicatrix: Laco Filo v štvrtok 23. apríla 2020 | 13:53

Sme národ, ktorí pravidelne trpí črevnou zápchou. Ak pôjdeme do lekárne pravdepodobne v nákupe nájdeme nejaké preháňadlo. Už ste niekedy uvažovali nad tým, ako to je nebezpečné, keď si organizmus zvykne na laxatíva?

Ako fungujú bylinné preháňadlá?
Tieto bylinky obsahujú zlúčeniny zvané antrachinón. Existuje niekoľko druhov antrachinón a každé bylinné preháňadlo má iný typ alebo kombináciu. Antrachinóny pôsobia na hrubé črevo ako stimulačné laxatíva tým, že vyvolávajú peristaltiku čreva. Podporujú peristaltiku čriev priamym pôsobením na sliznicu hrubého čreva a stimuláciou vnútornej sekrécie vody a elektrolytov.

Existujú štyri spôsoby, ako môžu byť bylinné preháňadlá nebezpečné.

Melanosis coli a možné zvýšené riziko rakoviny
Nerovnováha elektrolytov
Fyzická závislosť
Fyziologická závislosť

Porozmýšľali ste nad tým, ako sa črevnej zápchy zbaviť? Je na to množstvo rôznych spôsobov. V tomto videu vám ponúkam veľmi jednoduchý recept, ktorý má aj iné pozitívne benefity na organizmus.

A jeden bylinkový recept na zápchu

Laxatívny čaj

List senny Cassia senna 15g
Semená anízu Pimpinella anisum 3g
Kvet harmančeka Matricaria recutita 5g
List mäty klasnatej Mentha spicata 5g
Celkom: 28g

Príprava: 1 až 2 čajové lyžičky dobre premiešanej zmesi ako infúziu. Prikryjeme tanierikom a luhujeme po dobu 10 minút. Každý večer si dáte 1 šálku čaju. !Neužívame dlhodobo!

Senna, je rýchlo pôsobiaci a spoľahlivé stimulačné preháňadlo všeobecne, uživa sa ako čaj. Senna je tiež ako doplnok dostupný v tekutej forme alebo vo forme tabliet, ktorý spôsobuje miernu stimuláciu hrubého čreva, čím spôsobuje pohyb čriev za 6 až 12 hodín. Je návyková.

Semeno anízu má aromatické, karminatívne a stimulačné vlastnosti. Používa sa v medicíne proti kašľu, ako paliatívna látka na zmiernenie nadúvania a koliky a v medicíne určenej na zvýšenie laktácie.

Kvet harmančeka na liečbu kašľa a bronchitídy, horúčky, prechladnutia, zápalu, infekcie, rán a popálenín. Maj sedatívne a antikonvulzívne účinky.

Mäta má pozitívny účinok na tráviaci trakt, udržiava normálny tráviaci komfort.

Ďaľšie videa si môžete pozrieť TU

FOTO

Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger