Váš sprievodca svetom liečivých bylín
News Update :
Home » » Pivovarské kvasnice

Pivovarské kvasnice

Natura Medicatrix: Laco Filo v pondelok 22. júna 2020 | 14:36

Pivovarské kvasnice
 

Iné názvy:

Faex medicalis, liečivé droždie, Saccharomyces carlsbergensis, Saccharomyces uvarum, Saccharomyces cerevisiae

Všeobecný popis

Pivovárske kvasnice sa vyrábajú z rôznych druhov kvasiniek (Saccharomyces). Zhromažďuje sa počas procesu varenia piva. Môže sa pestovať aj v živnej pôde. Môže to tiež zmeniť jeho minerálny obsah.

Je to dobrý zdroj bielkovín. Bielkovina tvorí 52% svojej hmotnosti. Je tiež dobrým zdrojom vitamínov s komplexom B. Obsah minerálov v pivovarských kvasniciach sa dá regulovať pridaním minerálov do roztoku, v ktorom sa kvasinky pestujú. Pridanie chrómu zvyšuje obsah chrómu v kvasinkách. Pridanie selénu zvyšuje jeho obsah selénu.

Lekársky platné použitia

Kvasinky sa používajú už po stáročia. Používali sa na pestovanie chleba, varenie piva a výrobu vína a alkoholických nápojov. Pivovarské droždie sa používa ako doplnok vitamínov B. Používa sa aj ako doplnok k minerálom. Medzi ne patrí chróm a selén.

Kvasinky môžu pomôcť liečiť ekzémy, dnu, infekčnú hnačku a niektoré srdcové problémy. Môže pomôcť znížiť hladinu cholesterolu a posilniť imunitný systém. Môže tiež zlepšiť fyzické a duševné zdravie. Pivovarské droždie môžu tiež pomôcť pri kontrole cukrovky. Dosahuje to pomocou metabolizmu cukru (kvasinky s vysokým obsahom chrómu) a znížením chuti do jedla. Znižuje tiež vedľajšie účinky znečisťujúcich látok a znečisťujúcich látok.

Forma dávkovania

Navrhovaná dávka sa líši podľa potrieb a konštitúcie človeka. 

Tehotné alebo dojčiace ženy by sa mali pred poskytnutím akýchkoľvek doplnkov poradiť so svojimi poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti.

Vedľajšie účinky, toxicita a interakcie

Pivovarské kvasnice môžu spôsobiť plynatosť. Ak dostanete migrénu, môžu to spôsobiť kvasnice.

Kontraindikácie

Pivovarské kvasnice môžu interagovať s liekmi na liečbu depresie nazývanej inhibítory monoaminooxidázy (IMAO). Ľudia s dnou alebo Crohnovou chorobou by nemali brať pivovarské kvasnice.

Ďalšie informácie

Existujú rozdiely medzi pivovarskými kvasnicami, pekárskymi kvasnicami, nutričnými kvasnicami a kvasinkami torula. Pivovarské droždie a výživné droždie majú mnoho rovnakých živín.

Recepty a veľa inšpirácii nájdete na stránkach cestouzdravia, všeobecné informácie nájdete na cestouprirody a videa na podporu zdravia nájdete na youtube/cestou zdravia. Ak budete dlhodobo celá rodina užívať takto upravenú denne čerstvo varenú polievku podotýkam, že je uvarená bleskovo :) pomôžete krásne zregenerovať ba až obnoviť celý organizmus. Chce to čas ale efekt v podobe zdravia stojí za to a úsmev šťastných detí.  

Máte otázky? Poďte študovať liečivé potraviny a byliny. Viac informácii nájdete na tejto stránke. Alebo príďte na prednášky. Od septembra sledujte kalendár. Pridajte sa do našej skupiny na facebooku



Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger