Váš sprievodca svetom liečivých bylín
News Update :
Home » , , , , , » Podvýživa - často ignorovaný problém

Podvýživa - často ignorovaný problém

Natura Medicatrix: Laco Filo v štvrtok 9. júla 2020 | 12:37

Je ohromujúce, že v krajine, ktorá sa považuje za „vyspelú“, chýba pochopenie niečoho tak zásadného, ​​ako je výživa. Je smutné, že mnohým ľuďom, ktorí venujú čas príprave výživných jedál, stále chýbajú v organizme základné živiny. Ďalším dôvodom je zle trávenie. Aj jedlo dnes obsahuje menej živín ako v minulosti. A tým samozrejme sme náchylný na všetky možné choroby, ktoré sa časom zvrhnú na chronické alebo onkologické. 

Zle zvolená hladovka alebo nevhodne kombinovaná či dlhodobo držaná diéta spôsobuje pre organizmus ďaľší ťažko zvládnuteľný stres. Keď je trávenie pod stresom, u jednotlivca sa môžu objaviť nepríjemné príznaky - námatkovo si spomeňme: nadúvanie, pálenie záhy, grganie, ale účinky sú samozrejme nekonečné. Výsledkom menej absorbovaných výživných látok do organizmu a spätnej absorbcii toxínov napr. v prípade zápchy alebo pomalého čreva sa toxíny znovu absorbujú do krvného obehu. Tým vzniká z čiastočne strávených potravín: slabá energia, bolesti kĺbov, zlá pokožka a časté infekcie...

Ochorenie tráviaceho ústrojenstva sa často ignoruje, veď "lieky" pomôžu veci vyriešiť. V konečnom dôsledku sa problém posúva na neskôr. Ale často sa zistí že sa problém dá sa vyriešiť relatívne jednoduchým spôsobom. Chce to trpezlivosť a pevnú vôľu. Samozrejme aj vieru v terapeuta, že to je ten, ktorý mi vie pomôcť.

Stres a úzkosť môžu hrať hlavnú úlohu pri poruchách trávenia. Stres vytvára reakciu „boja alebo úteku“ a pripravuje telo, aby podniklo kroky tak, čo mu bude jednoduchšie. Dlhodobý stres opakovane pripravuje tráviaci systém o bohatý prísun vyživenej krvi potrebnej na vstrebávanie živín a trávenie sa tým chronicky zhoršuje.

Mnohé choroby sú výsledkom skôr neschopnosti absorbovať živiny ako nedostatku príjmu. Zlá kombinácia alebo preferovanie jednej potraviny môže narušiť vstrebávanie. Napríklad kamilkový čaj bráni vstrebávaniu železa. 

Možno je čas, aby sme sa všetci viac sústredili na vlastné trávenie, vždy existuje priestor na zlepšenie. Zapamätajte si ak budeme mať zdravé trávenie a u aj žien zdravý gynekologický okruh a muži urogenitálny systém, budeme zdraví. Zdraví znamená, že nebudeme trpieť diskomfortom. 

Dysbióza spôsobuje dysreguláciu imunitného systému, imunitné zdravie je kľúčom k zdraviu. Úlohou špecializovaných bielych krviniek je odstraňovať zvyšky toxínov a predpokladá sa, že jednou z príčin napr. endometriózy môže byť oslabený imunitný systém.

Syndróm deravého čreva môže určitým toxickým baktériám umožniť prechod do brušnej alebo panvovej dutiny, z čoho vznikajú ťažké zápaly. 

Liečivé byliny, dobré zvolená strava podľa ročných období môžu odstrániť škodlivé mikroorganizmy a zároveň povzbudiť tie prospešné, aby povzbudili obnovenie zdravej tráviacej reakcie. Správne nastavená diéta, ktorá obnovuje mikrobióm, je tiež nevyhnutným krokom pri liečení a prevencii.

Ponúkam vám riešenie.

S úctou Laco 



PRIDAJTE SA - KURZ ZAČNE OD SEPTEMBRA 2020
jeden víkend v mesiaci

Naučte sa profesionálne miešať bylinky pre svoje zdravie

Kombinácie bylín z rozborom ako aj ďalšie podrobné informácie na kurzoch











Prijímame predbežné prihlášky na kurz Liečivé byliny: lacofilo@gmail.com
Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger