Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , » 5. Nervový systém

5. Nervový systém

Natura Medicatrix: Laco Filo v utorok 30. marca 2021 | 11:40

 Tieto bylinky posilňujú a vyživujú nervový systém. Príklady takýchto bylín sú Avena sativa, Turnera diffusa, Scutellaria laterifolia, Verbena officinalis a Stachis officinalis.

Nervové relaxanciá: používajú sa na zmiernenie stresu a napätia. Príklady sú Cimicifuga racemosa, Viburnum prunifolium, Matricaria chamomilla, Viburnum opulus, Humulus lupulus, Hyssopus officinalis, Lavandula officinalis, Tilia platyphylus, Viscum album, Rosmarinus officinalis, Hyppericum perforatum, Scrophularia nodosa. Mnohé z relaxancií majú aj ďalšie vlastnosti a môžu byť vybrané na pomoc pri iných problémoch. Demulcenty môžu tiež pomôcť v spojení s nervínami, pretože tíšia podráždené tkanivo a podporujú hojenie.

Nervové stimulanty: Stimulujte vitalitu tela pomocou tráviacich tonikov. Príkladom sú Cola nitida, Coffea spp., Ilex paraguensis a čierny čaj Camelia sinensis. Problémom týchto bežne používaných stimulantov je skutočnosť, že majú množstvo vedľajších účinkov a môžu byť súčasťou mnohých menších psychologických problémov, ako sú úzkosť a napätie.

FOTO

Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger