Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , » 8. Pohybovo-kostrový systém

8. Pohybovo-kostrový systém

Natura Medicatrix: Laco Filo v utorok 20. apríla 2021 | 11:24

Aby sme účinne liečili problémy, ktoré sa prejavujú v kostiach alebo svaloch, musí dobre fungovať trávenie a asimilácia, rovnako ako rôzne aspekty eliminácie. Toto treba mať na pamäti pri výbere rôznych druhov bylín pre konkrétne potreby.

Antireumatikum: Na zmiernenie alebo liečenie reumatických problémov sa používa veľké množstvo bylín. Byliny je možné zvoliť podľa potrieb celého tela, pretože zahŕňajú liečivá, protizápalové látky, látky na zlepšenie priľnavosti, diuretiká, stimulanty a tráviace prostriedky: Angelica archangelica, Arctostaphylos uva ursi, Cimicifuga racemosa, Salix nigra, Fucus vesiculosus, Iris versicolor, Menyanthes trifoliata, Symphytum officinale, Arctium lappa, Capsicum minimum, Apium graveolens, Elymus repens, Taraxacum officinalis, Harpagophytum procumbens, Guaiacum officinale, Zingiber officinalis, Juniperus communis, Berberis aquafolium, Brasica alba, Urtica urens, Pytholacca decandra, Zanthoxyllum, Senecio jakobaea, Sarsparilla, Populus tremuloides, Artemisia absinthium, Achillea millefolium a Rumex crispus.

Alteratívy: Tieto bylinky postupne čistia a upravujú „znečistený“ stav krvného obehu a obnovujú jeho zdravšie fungovanie. Najbežnejšie používané bylinky tohto typu sú: Cimicifuga racemosa, Menyanthes trifoliata, Apium graveolens, Harpagophytum procumbens, Guaiacum officinale a Sarsaparilla. Väčšina reumatických a artritických stavov sa zlepšuje všeobecnou revitalizáciou a očistením, ktoré tieto byliny spôsobujú.

Protizápalové látky: Tieto byliny nie sú primárne zamerané na znižovanie zápalu, ktorý je zvyčajne súčasťou zdravej reakcie tela. Tieto byliny skôr zmierňujú zápal tým, že pomáhajú telu prekonať problém. Tieto byliny môžu byť užitočné, najmä pri reumatických a artritických stavoch, keď sa dlhotrvajúci zápal kĺbov a iných tkanív stáva samovoľným. Dobrým príkladom je Filipendula ulmaria je bohatá na prírodné látky podobné aspirínu, ktoré zmierňujú opuchy a bolesť, pričom je tiež diuretikum a pomáha pečeni a tým pomáha telu pri čistení a vylučovaní. V čase, čistenia koreňov zápalu, ktoré spočívajú v hromadení odpadu a toxínov. Medzi najúčinnejšie protizápalové bylinné lieky patria Salix nigra, Harpagophytum procumbens, Guaiacum officinalis, Filipendula ulmaria, Populus tremuloides a Dioscorea vilosa. Na rozdiel od protizápalových liekov sú tieto byliny bezpečné vo veľkých dávkach, pretože sú v zriedenej a vyváženej forme navrhnutej prírodou.

Rubefacient: Keď sa nanášajú na pokožku, stimuluje sa cirkulácia v miestnej oblasti. To zvyšuje prívod krvi, čo zase zmierňuje preťaženie a zápaly, a tak je rubefacient obzvlášť užitočný ako základ pre masti používané pri svalovej reume a podobných stavoch. Väčšina rubefacientov je príliš silná na to, aby sa dala použiť vnútorne. Mali by sa používať opatrne na pokožku, aby nedošlo k ich poškodeniu. Najužitočnejšie sú Capsicum minimum, Zingiber officinalis, Armoracia rusticana, Sinapis alba, Mentha piperita olej, Senecio jakobaea, Rosmarinus officinalis olej.

Diuretiká: Diuretiká pomáhajú pri práci obličiek a tým pri odstraňovaní metabolických odpadov a toxínov, produktov alebo zápalov, ktoré sú nevyhnutné, pretože môžu byť príčinou mnohých problémov, ako je artritída alebo reumatizmus. Ak sa vyskytne problém s obličkami, musia sa tiež liečiť. Všeobecne podporovať prácu tohto životne dôležitého orgánu. Byliny, ktoré sú užitočné, sú: Symphytum officinalisj, Apium graveolens, plody Juniperus communis, Achillea millefolium. Semená Apium graveolens. Tieto byliny sa často považujú za špecifické pre reumu.

Obehové stimulanty: Ďalším spôsobom, ako vyčistiť telo od toxínov, je stimulovať cirkuláciu, ktorá zvyšuje prietok krvi do svalov a kĺbov. To možno dosiahnuť bez namáhania srdca pomocou bylín, ktoré stimulujú periférny obeh, ako sú Capsicum minimum, Zingiber officinalis, Phytolacca, Zanthoxylum alebo Rosmarinus officinalis.

Lieky proti bolesti: Lieči sa tu skôr symptóm ako príčina, liečenie sa však zameriava na zníženie bolesti. Tieto bylinky znižujú často silné bolesti pri stavoch, ako je reumatizmus, ktoré by sa samozrejme mali kombinovať s celkovou liečbou podľa príčiny. Protizápalové lieky bolesť do istej miery znížia, ale jediným účinným spôsobom, ako znížiť túto bolesť, je odstrániť základný problém. Keď sa to deje, na zmiernenie bolesti môžu pomôcť bylinky ako Guaiacum officinalis, Hyppericum perfoliatum alebo Valeriana officinalis. Ak nebudú pri liečbe podniknuté žiadne ďalšie kroky, budú menej účinné.

Bylinné prostriedky na trávenie: Tráviaci proces musí fungovať správne, pretože aby správne fungoval svalový a kostrový systém, je potrebné správne vstrebávanie živín. Užitočné môže byť použitie horkých toník, ako je Gentiana lutea, Hydrastis canadensis, Artemisia absinthum alebo Achillea millefolium. Ak sa vyskytne značný stupeň zápchy alebo hromadenia fekálnych látok, vyžaduje sa použitie evakuantov, najmä tých, ktoré pôsobia stimuláciou pečene, ako napríklad koreň Peumus boldus, Rheum palmatum alebo Rumex crispus.


Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger