Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , » 12. Byliny ovplyvňujúce infekciu a imunitu

12. Byliny ovplyvňujúce infekciu a imunitu

Natura Medicatrix: Laco Filo v utorok 18. mája 2021 | 13:24

Byliny sa dajú na infekcie a zamorenie použiť dvoma spôsobmi: svojim antimikrobiálnym účinkom pôsobia priamo proti mikrobiom a navyše zvyšujú a oživujú vlastnú obranyschopnosť tela. Commiphora  je príkladom byliny, ktorá kombinuje priamy toxický účinok na baktérie so schopnosťou stimulovať produkciu bielych krviniek v tele. Ostatné indikované akcie sú tie, ktoré pomáhajú eliminovať toxíny, ako sú diaforetiká, preháňadlá a diuretiká. Akákoľvek akumulácia odpadového materiálu a toxínov je vynikajúcim prostredím pre množenie mikróbov.

Antimikrobiálne látky: Mnoho rastlín má priamy toxický účinok na mikróby. Medzi najlepšie anitikrobiálne látky patria: Echinacea spp., Eukalyptus, Alium sativum, Commiphora molmol, Nasturtium, tymián, Artemisia absinthium.

Diaforetika: Diaforetikum je liek, ktorý navádza telo na zvýšenie množstva potu. To zase zvyšuje vylučovanie toxínov cez pokožku a pomáha čistiť telo. Diaforetika sú indikované v širokom rozmedzí stavov, ale nikde viac ako pri liečbe horúčok ovplyvňujúcich celý systém. Užitočné pri liečbe chrípky. Tieto bylinky urýchľujú a prekrvujú životne dôležitý proces hojenia bez toho, aby potlačili jeho časť. Môžu sa použiť jednotlivo alebo ako súčasť širšej terapie. Najužitočnejšie sú Angelica archangelica, Symphytum officinale, Nepeta cetaria, Capsicum minimum, Sambucus nigra, Zingiber officinalis, Hyssopus officinalis, Verbena officinalis, Asclepias tuberosa a Achillea millefolium.

Anthelmintiká: Zbavte telo parazitov a užívajte ich interne alebo externe. Niektoré antihelmintiká zabijú parazity, iné ich vylúčia z tela a väčšina z nich sú veľmi silné byliny, niektoré dokonca potenciálne toxické, ak sa užívajú vo veľkých dávkach. Preto je pri predpisovaní dávky potrebné postupovať opatrne. Užitočné antihelmintiká zahŕňajú Alium sativum, Punica granatum, Artemisia absinthium.


FOTO

Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger