Publikácia v predaji
Formát A4, 228 strán
Kniha, ktorá nesmie
chýbať v knižnici bylinára.
News Update :
Home » , , , , » Stimulant imunitného systému - Astragalus membranaceus / kozinec blanitý

Stimulant imunitného systému - Astragalus membranaceus / kozinec blanitý

Natura Medicatrix: Laco Filo v pondelok 26. júla 2021 | 14:37

 Tradične sa Astragalus membranaceus / kozinec blanitý používa v kombinácii s inými bylinami na stimuláciu imunitného systému. Tento bylinný doplnok sa väčšinou užíva ako stimulant imunity, aby zabránil prechladnutiu a infekciám horných dýchacích ciest. Existuje tiež všeobecné presvedčenie, že kozinec je užitočný pri liečbe srdcových chorôb. Korene kozinca sa zvyčajne používajú na prípravu extraktu alebo na prípravu polievok. Používa sa tiež v kombinácii s inými bylinami, ako je sladké drievko, ženšen, pória kokosová, goji, angelika činská...


Na čo sa kozinec blanitý používa?

Kozinec sa používa na ochranu a podporu imunitného systému, prevenciu prechladnutia a infekcií horných dýchacích ciest, znižovanie krvného tlaku, liečbu cukrovky, stimuluje metabolické procesy v pečeni, zvyšuje činnosť pľúc a gastrointestinálneho traktu, stimuluje obnovu rán a zmierňuje únavu. Kozinec má antibakteriálne a protizápalové vlastnosti. Odvary pripravené z koreňov kozinca blanitého sú známe ako „Huangqi“ a v tradičnej čínskej medicíne sa často používajú na liečbu vírusových a bakteriálnych infekcií, zápalov a tiež rakoviny. Pozor používame čínsky bylinný produkt!


Je kozinec imunitný modulátor?

Kozinec blanitý je široko používaný bylinný produkt v Číne, ďalších ázijských krajinách a západnej európy ako stimulátor imunity, ktorý sa má užívať pri prvých klinických príznakoch infekcie. Má antibakteriálne a protizápalové vlastnosti. Ľudia ho niekedy používajú na pokožku na ošetrenie rán. Štúdie navyše preukázali, že kozinec má antivírusové vlastnosti a stimuluje imunitný systém, čo naznačuje, že môže pomôcť pri predchádzaní prechladnutiu.


Čo robí kozinec pre vaše telo?

Predpokladá sa, že kozinec stimuluje imunitný systém. Má antioxidačné účinky, ktoré bránia tvorbe voľných radikálov. Voľné radikály v tele poškodzujú bunky a sú spojené s mnohými zdravotnými problémami spojenými so starnutím. Nie je však známy žiadny spôsob, ako úplne zastaviť voľné radikály. Tonizuje slezinu a pľúca tým zvyšuje jang qi, konsoliduje qi, distribuuje vodu a zmierňuje opuchy, podporuje hojenie ulcerácií a furunklov.


Môžete si vziať kozinec každý deň?

Kozinec môže zlepšiť váš imunitný systém a príznaky chronickej únavy a sezónnych alergií. Môže tiež pomôcť ľuďom s určitými srdcovými stavmi, ochoreniami obličiek a cukrovkou 2. typu. Aj keď neexistuje odporúčanie o dávkovaní, dlhodobé užívanie sa zdá byť pre väčšinu ľudí bezpečných.


Pomáha kozinec blanitý pľúcam?

Kozinec blanitý je jednou z najbežnejšie používaných byliniek na posilnenie imunity čínskej medicíny. Primárne sa používa ako pľúcne tonikum a môže pomôcť pri zvyšovaní odolnosti proti infekciám dýchacích ciest. Používa sa tiež ako tráviace tonikum.


Je kozinec dobrý pre pečeň?

Niektorí ľudia používajú astragalus ako všeobecné tonikum na ochranu pečene a na boj proti baktériám a vírusom. Používa sa tiež na hepatitídu B a na prevenciu a zníženie vedľajších účinkov spojených s liečbou rakoviny. Kozinec sa bežne používa v kombinácii s inými bylinami.


Je kozinec vhodný proti starnutiu?

Kozinec blanitý má mnoho farmakologických účinkov, vrátane antioxidačných stresov, protizápalových látok, imunoregulácie, vaskulárnych ochranných účinkov, anti-neurodegeneratívnych, protirakovinových účinkov a účinkov proti starnutiu v životne dôležitých orgánoch a systémoch.


Zvyšuje kozinec krvný tlak?

Kozinec blanitý môže znižovať krvný tlak, čím sa účinky týchto liekov zosilňujú. Diuretiká (tablety na odvodnenie) - Astragalus je diuretikum a môže zosilniť účinky iných diuretík.


Obsahuje kozinec estrogén?

Hormonálne terapie: Kozinec a jeho zložky majú estrogénové vlastnosti a môžu interferovať s ich účinkami.


Spôsobuje kozinec žalúdočnú nevoľnosť?

Kozinec je BEZPEČNÝ pre väčšinu dospelých. Kozinec môže spôsobiť vyrážku, svrbenie kože, nosové príznaky alebo žalúdočné ťažkosti.


Je kozinec vhodný na astmu?

Zistilo sa, že kozinec zabraňuje opakovaniu astmy moduláciou cytokínov Th1 / Th2 u astmatikov. 


Je kozinec bezpečný pre autoimunitu?

Kozine blanitý (Astragalu membranaceus) by sa nemal podávať pacientom s autoimunitným ochorením alebo liečení imunosupresívnou liečbou kvôli jeho imunostimulačným účinkom. Kozinec môže zosilňovať účinky antitrombotických a antikoagulačných liekov.

Kombinácie: Astragalus membranaceus / Angelica chinensis - tinktúra

                       Polievková zmes do vývarov na podporu tvorby krvi a imunitu


Poznámka: Tinktúru začíname užívať v tomto období aby sme podporili organizmus na jeseň a zimu.

FOTO

Share this article :

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.

Používa službu Blogger.
 
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger