Gaštanová masť
Žilová slabosť, kŕčové žily, opuchnuté oči a vačky pod očami, bolesti kĺbov a nervov, hemoroidy, svalové kŕče, reumatické ťažkosti, kožné problémy, ekzémy a vredy, dna, ischias, vredy na nohách
Ingrediencie:
150 ml tinktúry z pagaštanu konského
100 g lanolínu (z lekárne)
20 g včelieho vosku
150 g olivového oleja
V malom hrnci zohrejte tinktúru pagaštanu konského, ale nepriveďte do varu, aby sa nevyparila. Do pohára alebo hrnca pridajte včelí vosk spolu s lanolínom a olejom a za stáleho miešania zahrievajte vo vodnom kúpeli pri maximálnej teplote 60 stupňov, kým sa všetky ingrediencie dobre nespoja. Pomaly vmiešame zohriatu tinktúru do tukovej fázy. Nádobu alebo hrniec vyberte z vodného kúpeľa a za stáleho miešania počkajte, kým masť nezačne hustnúť. Keď je to hotové, v prípade potreby pridajte esenciálne oleje a jemne premiešajte s masťou. Keď masť, ktorú sme opatrne premiešali, dosiahla vlažnú teplotu, nalejeme ju do malých nádobiek na masť. Ak je masť moc tekutá, pridáme včel
Pri skladovaní v chlade sa masť môže uchovávať približne 1 rok.
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.