Pages - Menu

štvrtok 18. marca 2021

Začíname s klíčkovaním

Ako sa na cícerové klíčky 

pozerá tradičná čínska medicína?

 

Cicer arietinum / Cícer, naklíčený

 

Teplota : chladná

Chuť: sladká, horkastá

Funkčný okruh: žalúdok, slezina, pečeň, črevá

 

Zloženie

Bohaté na vitamín D, bohaté na kyselinu listovú. Klíčky majú oveľa viac vitamínu A a C ako samostatné semená.

 

Účinky podľa Tradičnej čínskej medicíny

Tonizuje krv pečene, pomáha pri nedostatok krvi, je vhodná pri anémii, pri nedostatku železa, nedostatku kyseliny listovej. Dopĺňa nedostatok vitamínu D a pomáha pri zníženej tvorbe buniek. Tonizuje  Qi sleziny a Qi žalúdka, upravuje metabolickú slabosť, obezitu, nadváhu...

Pokračovanie

FOTO


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.